Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 25)

Hamur İşi Tarifleri

Üzüm Böreği

Malzemeler Hamur İçin: 1 su bardağı süt 2 su bardağı su 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti İçin: 3 bardak şeker 3,5 bardak su Yarım limon İç Malzemesi İçin: 500 gram üzüm 1 çay bardağı pirinç Hazırlanışı Hamuru için; Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamurdan 20 tane beze yapın. Hepsini tek tek açın. İç malzemesini kavurup her beş …

Devamını oku »

Patlıcanlı Kek

Malzemeler 2 adet ortaboy patlıcan 1 paket kabartma  tozu 100 gram un 3 adet yumurta Bir tutam kimyon Tuz 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan Domates Sosu İçin: 4 adet büyük boy domates 2 çorba kaşığı sirke 2 adet kesme şeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak Hazırlanışı Patlıcanları ve soğanı soyup minik küp şeklinde doğrayın.Patlıcanları …

Devamını oku »

Elmalı Strudel

Malzemeler: Hamur İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ Birer tutam tuz ve toz şeker Yarım çay bardağı su Elmalı Karışım İçin: 3 adet yeşil elma (tercihen sert olandan) 2 yemek kaşığı galeta unu 50 gram tereyağı 4 yemek kaşığı esmer toz şeker (tepeleme) 1 su bardağı kuru üzüm 2 çay kaşığı tarçın Servis İçin: …

Devamını oku »

Ispanaklı Baklava Böreği

Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 1 bağ ıspanak 500 gram mantar 1 kahve fincanı zeytinyağı (kavurmak için) 100 gram margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 150 gram rendelenmiş taze kaşarpeyniri 100 gram rendelenmiş beyaz peynir Yarım paket baklava hamuru Hazırlanışı: İç malzemesi için; Küp doğranmış soğanı, birkaç kaşık zeytinyağı ile geniş bir tavada yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları …

Devamını oku »

Haşhaşlı Kek

Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı mavi haşhaş Hazırlanışı: Elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve haşhaşı bir kapta harmanlayın. Şeker ve yumurtaları mikserle, köpük köpük olana dek çırpın. Sütü ve sıvıyağı ilave edin. Birkaç dakika …

Devamını oku »

Fındıklı Kurabiye

Malzemeler: 2 su bardağı un 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı pudraşekeri 1 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 portakalın rendelenmiş kabuğu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın akı Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi 2 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: Tereyağı ile pudraşekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve sıvıyağı …

Devamını oku »

Ispanaklı Muska Böreği

Malzemeler 1 paket baklava yufkası 1 kilo ıspanak 1 bardak beyaz peynir rendesi 2 adet ortaboy kuru soğan 150 gram tereyağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı şeker Tuz Yarım su bardağı susam Hazırlanışı Ispanakları ayıklayıp saplarını ayırın. Yaprakları doğrayın. Bir tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte tutun. Ateşi söndürün. Ispanakları bir süzgece …

Devamını oku »

Çikolatalı Sable Kurabiye

Malzemeler 1 kilo un 300 gram alba 300 gram biskin 150 gram yumurta beyazı 300 gram pudra şekeri Kabartma tozu Vanilya 100 gram toz fındık Bitter çikolata Damla çikolata Hazırlanışı Unun ortasına çikolatalar dışındaki tüm malzemeleri koyarak yoğurun. Hamuru kalıpla keserek tepsiye dizin. Orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmaride eritip bisküvileri önce bitter çikolataya daha sonra damla …

Devamını oku »

Yer Fıstıklı Bisküvi

Malzemeler 2.5 su bardağı un 150 gram margarin Yarım su bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım paket vanilya Yarım limon kabuğu rendesi Yarım su bardağı yer fıstığı Hazırlanışı Unun ortasını açıp yerfıstığı dışındaki tüm malzemeleri ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin. Unlanarak merdane ile açın. Kalıplarla kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp yerfıstığıyla kaplayın. Tepsiye …

Devamını oku »

Tuzlu Chester

Malzemeler 1 kilo un 500 gram alba yağ 100 gram tereyağı 4 adet yumurta 60 gram şeker 25 gram tuz Dereotu Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamura ince kıyılmış dereotunu da ilave edin. Küçük poğaçalar şeklinde şekil verip 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.

Devamını oku »