Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 13)

Hamur İşi Tarifleri

Erikli Milföy

Erikli Milföy Tarifi Erikli Milföy İçin Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 5-6 adet mürdüm eriği 1 avuç iri çekilmiş ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı toz şeker Erikli Milföy Hazırlanışı: Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkartın, daha sonra dört eşit parçaya kesin. Tarçını, iri çekilmiş ceviz içini ve şekeri ilave edip harmanlayın. Milföy hamurlarını yan yana bitiştirerek ısıya dayanıklı küçük …

Devamını oku »

Cevizli ve Erik Püreli Kek

Cevizli ve Erik Püreli Kek Tarifi Cevizli ve Erik Püreli Kek İçin Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı esmer toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 2 su bardağı buğday unu Yarım su bardağı tam buğday unu Bir tutam tuz 1 su bardağı badem ince ceviz içi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Erik Püresi İçin: …

Devamını oku »

Fırında Baget Börek

Fırında Baget Börek Tarifi Fırında Baget Börek İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy baget ekmeği 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 adet küçük boy domates 1 çorba kaşığı doğranmış zeytin 1 adet sivribiber 1 adet kapya biber 3-4 dal maydanoz 4-5 dilim sucuk 2-3 dilim jambon Fırında Baget Börek Hazırlanışı: Baget ekmeğini ikiye kesin, ve uç kısımlarından başlayıp uzun ve küçük bir kaşık …

Devamını oku »

Ispanaklı Katmer

Ispanaklı Katmer Ispanaklı Katmer için Malzemeler: 4-5 adet yufka Yarım kilo ıspanak 100 gram lor peyniri 1 adet soğan Karabiber Tuz Sıvı yağ Tereyağı Ispanaklı Katmer Hazırlanışı: Ispanağı yıkayıp kıyarcasına doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı, ıspanağı soteleyin. Tuz, karabiber katın. Lor peyniri ilave edip ıspanaklı içi soğutun. 1 adet yufkayı tezgaha açın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Fırça ile yufkayı yağlayın. Ispanaklı …

Devamını oku »

Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Peynirli Poğaça için Malzemeler: Hamuru için: 125 gram tereyağı 1 su bardağı süzme yoğurt 1 paket kabartma tozu Un İç Malzemesi İçin: 4 çorba kaşığı lor peyniri Birkaç dal kıyılmış dereotu-maydanoz karışımı 1 cay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir bardak un ile birlikte mutfak …

Devamını oku »

Kurutulmuş Domatesli Ekmekler

Kurutulmuş Domatesli Ekmekler Kurutulmuş Domatesli Ekmekler için Malzemeler: 12 dilim tost ekmeği (tercihen büyük boy) 10-12 yaprak kurutulmuş domates (tercihen yarı kurutulmuş) 1 kase lor peyniri 100 gram beyaz peynir 1 çorba kaşığı tereyağı Kurutulmuş Domatesli Ekmekler Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin. Ekmeklerin üzerine fırça yardımı ile eritilip ılınmış tereyağı sürün. Daha sonra merdane yardımı ile tost ekmeklerini parçalamadan inceltin. İnceltmiş olduğunuz tost ekmeklerini ısıya dayanıklı küçük çukur kapların içine yerleştirin. Üzeri için; Peynirleri ve kurutulmuş ekmekleri karıştırın ve …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Peynirli Börek

Ispanaklı ve Peynirli Börek Ispanaklı ve Peynirli Börek için Malzemeler: 3,5 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yoğurt 125 gram tereyağı (yumuşamış) 1 çay kaşığı karbonat Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı tuz İç Malzemesi İçin: 1 demet ıspanak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram beyaz peynir 50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 tutam kimyon Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 …

Devamını oku »

Fındık Kremalı Kek

Fındık Kremalı Kek Fındık Kremalı Kek için Malzemeler: 2 adet yumurta 100 gram toz şeker 250 ml. süt 125 gram tereyağı Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı karbonat 350 gram kek unu 50 gram kakao 1 kahve fincanı fındık kreması Fındık Kremalı Kek Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, eritilip ılınmış tereyağını, limon suyunda eritilmiş karbonatı ekleyin. Birkaç dakika çırpın. Fındık kremasını da ekleyip …

Devamını oku »

Orman Meyveli ve Labneli Krep

Orman Meyveli ve Labneli Krep Orman Meyveli ve Labneli Krep için Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 tutam tuz 1 tutam toz şeker Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Arası İçin: 1 küçük kase orman meyvesi karışımı 1 kahve fincanı labne peyniri 1-2 tatlı kaşığı reçel (tercihen orman meyvelerinden) Orman Meyveli ve Labneli …

Devamını oku »

Limonlu Tart

Limonlu Tart Malzemeler Tatlının Tabanı İçin: 1 su bardağı un 100 gram margarin Çeyrek su bardağı pudra şekeri 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu Kreması İçin: 4 çorba kaşığı un 3 adet yumurta 1+½  su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu ¼ su bardağı limon suyu Limonlu Tart Hazırlanışı: Tatlının tabanını hazırlamak için; Oda sıcaklığındaki margarini, unu ve pudra şekerini harmanlayıp yumuşak …

Devamını oku »