Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Erikli Perişan Kurabiye

Erikli Perişan Kurabiye

erikli-perisan-kurabiye

Erikli Perişan Kurabiye Tarifi

Erikli Perişan Kurabiye İçin Kurabiye Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı esmer toz şeker
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gram iri çekilmiş ceviz içi
3-4 adet mürdüm eriği
1 adet limonun veya portakalın rendelenmiş kabuğu

Erikli Perişan Kurabiye Hazırlanışı:
Yumurta ile şekeri çırpma teliyle hafifçe çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve tarçını hamur yoğurma kabında
harmanlayın. Zar şeklinde doğranmış mürdüm eriğini, kuru üzümü, ceviz içini unlu karışıma ilave edin. Bu karışıma
rendelenmiş limon veya portakal kabuğunu da ekleyin. En son zeytinyağını ve yumurtalı şeker karışımını ilave edin. Orta sert kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamur cıvıksa veya çok yumuşaksa kontrollü olarak biraz
daha un ekleyebilirsiniz. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin.

OKU ➤  Unsuz ve Şekersiz Kurabiye

Tavsiye

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su!

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su! Türkiye’nin doğusundan batısına kadar birçok ilde kavurucu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir