Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Ispanaklı Katmer

Ispanaklı Katmer

ispanakli-katmer

Ispanaklı Katmer

Ispanaklı Katmer için Malzemeler:
4-5 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
100 gram lor peyniri
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Tereyağı

Ispanaklı Katmer Hazırlanışı:
Ispanağı yıkayıp kıyarcasına doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı, ıspanağı soteleyin. Tuz, karabiber katın. Lor peyniri ilave edip ıspanaklı içi soğutun. 1 adet yufkayı tezgaha açın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Fırça ile yufkayı yağlayın. Ispanaklı içi yağlanmış yufkanın üzerine yayın. Yufkayı zarf kapatır gibi kapatın. Tavaya biraz tereyağı koyup ısınınca katmeri arkalı önlü kızarana kadar pişirin.

OKU ➤  Ispanaklı ve Muhlamalı Tost

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir