Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Çavdar Ekmeğinde Klasik Burger

Çavdar Ekmeğinde Klasik Burger

Çavdar Ekmeğinde Klasik Burger
Puan ver

buger

Malzemeler

3 yemek kaşığı bitkisel yağ

2 adet büyük soğan, ikiye kesilmiş ve ince dilimler halinde doğranmış

Yarım çay kaşığı şeker

Kaba deniz tuzu

60 gram yumuşak tereyağı

12 Dilim çavdar ekmeği, her bir dilim ortalama 1 cm kalınlıkta

900 gram dana kıyma (%20 yağ oranı)

2 yemek kaşığı Worcester sosu

Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

120 gram rendelenmiş Havarati veya Emmentaler peyniri

Dijon hardal veya diğer bir acı hardal (arzuya göre)

Hazırlanışı

Yağı büyük bir tavada orta kademede ısıtın. Soğanları ekleyin ve üzerine şeker serpin. Kapak kapalı konumda 15-20 dakika soğanlar altın kahverengini alıncaya ve yumuşayıncaya kadar kızartın. Arada karıştırın. Damak tadınıza göre tuzlayın, ardından ocaktan alın. Ekmek dilimleri üzerine tereyağını sürün ve kenarda bekletin. Izgarayı direkt yüksek ateşe hazırlayın. Büyük bir kapta Worcester sosu ile kıymayı, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Oluşan karışımdan mümkün olduğunca büyük, 2 cm kalınlığında burgerler şekillendirin. Başparmağınızla veya bir çay kaşığı ile her burgerin ortasına yaklaşık 2,5 cm genişliğinde bir çukur bastırın. Izgarayı fırça ile temizleyin. Burgerleri direkt yüksek ısı üzerinde kapak kapalı konumda 8-10 dakika yarı pişinceye kadar (orta) ızgara edin. Bir kez çevirin. Çalışma tezgahı üzerine Burgerleri koyun. Izgara ısısını orta ısıya düşürün. Ekmek dilimlerini 1 dakika direkt orta ısı üzerinde sadece bir taraflarını kızartın. Kızartılan taraf üste gelecek şekilde ekmeği çalışma tezgahı üzerine koyun. Karamelize edilen soğanları eşit ölçüde 6 ekmek dilimine paylaştırın ve her biri üzerine 1 adet burger koyun. Peyniri Burgerler üzerine serpiştirin ve diğer ekmek dilimiyle kızartılan taraf alta bakacak şekilde üzerini kapatın. Hazırlanan ekmekleri geniş bir barbekü spatulası ile dikkatlice direkt orta ısıya ızgara üzerine koyun ve ortalama 1 dakika ekmeği altı kızarıncaya kadar ızgara edin. Dikkatlice çevirin ve diğer yüzünü de kızartın. Sıcak servis edin, arzunuza göre hardal ilave edebilirsiniz.

OKU ➤  Seyidoğlu'ndan Yaza Özel Tropikal Helva

Tavsiye

Ev Yapımı Peynir

Ev Yapımı Peynir

Ev Yapımı PeynirPuan ver Ev Yapımı Peynir (4 Parça Peynir İçin) Malzemeler: 1 litre günlük …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir