Malzemeler: 225 gram dana kıyması (Tercihen yüzde 100 dana etinden olmalı) Tuz, karabiber 1 adet salatalık 1 adet havuç 1 çorba kaşığı sirke Birkaç yaprak Çin lahanası Baharatlı chili mayonez Taze kişniş 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet hamburger ekmeği Hazırlanışı: Dana kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. İyice yoğurun. Diğer malzemeleri …
Devamını oku »Et Yemekleri
Steak Spagetti
Malzemeler: 500 gram bonfile (Yaprak şeklinde çok ince kesilmiş) 50 gram tereyağı 50 gram parmesan peyniri Hazırlanışı: Bonfile etleri çok ince kağıt gibi kesin. Isıya dayanıklı kaba aktarıp üzerine tereyağı parçalarını serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında etleri iyice pişirin. Fırından alır almaz kağıt gibi rendelenmiş parmesan peynirini serpin. Hemen servise hazır edin.
Devamını oku »Kuzu Kafes
Malzemeler: 1 parça kuzu eti (Kafes şeklinde) 50 gram tereyağı Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hazırlanışı: Geniş bir dökme demir ızgara tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyin. Tereyağını yakmadan bütün olarak alınan kuzu kafesi mühürleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Taze çekilmiş deniz tuzu ile karabiberi serpin. İsteğe göre pul biber ilavesi ile de servis yapabilirsiniz.
Devamını oku »Hardal Soslu Şaşlık
Malzemeler: 400 gram bonfile (Yaprak kesilmiş bonfile) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ay çiçek yağı 250 ml. krema 1’er tatlı kaşığı karabiber, kimyon 1 adet orta boy rendelenmiş soğan 6 diş ince kıyılmış sarımsak 2 çorba kaşığı hardal Garnitürü İçin: Brokoli, karnabahar, taze fasulye, havuç 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Sosu için; Yağları, kremayı, …
Devamını oku »Kuzu İncik
Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet kuzu incik 2 çorba kaşığı un Tuz, karabiber 10 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 2 defne yaprağı 1 dal taze kekik 1 çorba kaşığı kıyılmış biberiye 500 ml. et suyu 100 ml. kırmızı üzüm sirkesi 500 ml. su 2 adet havuç 2 adet yıldız anason 4 adet milföy hamuru 1 adet yumurtanın …
Devamını oku »Saç Kavurma
Malzemeler 1 kilo et 1 adet domates 2 adet biber Terbiyesi İçin: Süt veya yoğurt Zeytinyağı 1 adet soğan Hazırlanışı Soğanı doğrayıp suyunu bir kaba sıkın içine süt veya yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız eti içinde bir gün bekletin. Saçın içine eti, domatesi ekleyin. Et suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağını bırakacaktır. Yağını bıraktıktan 15 dakika sonra yemek hazırdır.
Devamını oku »Kavurma
Malzemeler: 1 kilo dana eti (yağı ve siniri temizlendikten sonra, yaklaşık 200 gram kavurma çıkacaktır) 200gram katı yağ 1 adet soğan Tuz Hazırlanışı Yağ iyice kızdırdıktan sonra sinirinden ve yağından temizlediğiniz, ince ince doğradığınız eti tencereye alın. Üzerine ince doğradığınız soğanı serpiştirin. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Önce et sulanacaktır sonra suyunu çekip yağını bırakacaktır. Yağı bıraktıktan sonra bir miktar tuz …
Devamını oku »Kokoreçli Mini Pide
Malzemeler 200 gram kokoreç 5 gram kekik 5 gram tuz 5 gram kırmızı toz biber 10 gram köri 15 gram tereyağı Hamuru İçin: 1 kilo un 15 gram tuz 10 gram şeker Yarım bardak süt Yarım bardak sıvıyağ Alabildiğince su Hazırlanışı Kokoreci teflon bir tavada baharatlarla birlikte soteleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Arzu ettiğiniz ebatta açtığınız hamurun …
Devamını oku »Bulgurlu Pırasa Köftesi
Malzemeler 250 gram kıyma Yarım su bardağı ince köftelik bulgur 2 adet pırasa 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı ayçicek yağı (kızartmak için) Hazırlanışı Bulguru bir …
Devamını oku »İncir Çekirdekli Dana Pirzola
Malzemeler 1 adet dana bonfile 1 adet bebek enginar Un Portakal suyu Marine İçin: Defne yaprağı Kişniş Tarhun Sarımsak Soğan suyu Zeytinyağı Nişastalı Patates İçin: 1 adet kızartmalık patates Yarım su bardağı buğday nişastası Sıvı yağ Hazırlanışı Dana pirzolayı defne yaprağı, soğan suyu, sarımsa, tarhun ve kişnişle marine ettikten sonra ızgarada pişirin. Portakal suyuna unu ekleyip, bebek enginarları haşlayın. Nişastalı …
Devamını oku »