Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu Kafes

Kuzu Kafes

1932

Malzemeler:

1 parça kuzu eti (Kafes şeklinde)

50 gram tereyağı

Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber, pul biber

Hazırlanışı:

Geniş bir dökme demir ızgara tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyin. Tereyağını yakmadan bütün olarak alınan kuzu kafesi mühürleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Taze çekilmiş deniz tuzu ile karabiberi serpin. İsteğe göre pul biber ilavesi ile de servis yapabilirsiniz. 

OKU ➤  Ramazan sofralarının lezzeti: Lezita Lezzeti Âlâ Bütün Piliç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir