Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Biftek Madalyon

Biftek Madalyon

42

Biftek Madalyon Malzemeler:

Biftek İçin:

> 6 x 150 yada 200 gramlık biftek madalyonlar > Tuz > Yeni çekilmiş karabiber

> 3 kaşık sıvı yağ Kremalı Pancar ve Patates

Gratin İçin:

> 3 adet orta boy kırmızı pancar

> 700 gram patates

Krema Karışımı İçin:

> 2 adet yumurta > 2 fincan krema

> Tuz ve taze çekilmiş karabiber, damak tadınıza göre

> Çeyrek fincan tereyağı, eritilmiş > 1 çay kaşığı küçük küçük doğranmış taze kekik

> 1 çay kaşığı küçük küçük doğranmış biberiye

> 1 adet orta boy soğan küçük küçük doğranmış ve karamelize edilmiş

> 2 diş sarımsak havanda dövülmüş > Yarım fincan parmesan peyniri, çok küçük rendelenmiş

Kuşkonmaz İçin:

> 300 gram kuşkonmaz > 1 adet pırasa, bağlamak için

> Tuz Peppercorn Sauce İçin: > 1/3 fincan ince doğranmış soğan

> 1 diş sarımsak, havanda dövülmüş > 1 fincan et suyu > 1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber

> Yarım fincan krema > 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 tatlı kaşığı su ile karıştırın)

> 3 çay kaşığı hardal

Pırasa Cipsi İçin:

> 2 adet pırasa > Mısır nişastası > Sıvı yağ

Biftek Madalyon Hazırlanışı:

Biftek madalyon için; Tavanın içerisine yağ eklemeden önce kızdırın. Bifteklerin üstte kalan kısmına tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. Boş ve kızan tavadan dumanlar çıkmaya başlayınca üzerine 3 kaşık sıvı yağı ekleyin. Yağ kızınca biftekleri yavaşça yağın içerisine bırakın. Etleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Etlerin üstte kalan kısımları kanlanınca, altının iyice piştiğine emin olduğunuzda arka yüzünü çevirin. Bunu yaparak eti sadece bir kez çevirerek pişirmiş olacaksınız ve böylece etin suyunu içinde tutarak daha lezzetli olmasını sağlayacaksınız. Etler isteğiniz (az, orta, çok) pişme derecesine geldiğinden emin olunca etleri ocaktan alın. Etleri pişirdiğiniz teflonu içindeki yağla birlikte, daha sonra karabiber sosunu yapmak için kenarda bekletin. Kremalı pancar ve patates gratin için; Pancarları ve patatesleri soyup yıkadıktan sonra bıçak veya mendelon yardımı ile yapabildiğiniz kadar ince dilimleyin. Patatesleri kararmamaları için suda bekletin. 25×25 büyüklüğündeki borcamın altına pişirme kağıdı yaydıktan sonra kağıdı ve borcamın kenarlarını yağlayın. Krema karışımı için; Bütün krema malzemelerini büyük bir kapta karıştırın. Önce kırmızı pancarları karışımın içine atın, iyice karıştırın. Tek tek alarak borcamın en altına düzgünce balık pulu gibi üst üste gelecek biçimde dizin. Patateslerin suyunu iyice süzün ve krema karışımının geri kalanının içine atarak aynı işlemi bir kez daha uygulayın. Kremanın artanını borcamdaki karışımın üzerinde gezdirin. Elinizle patateslerin üzerine bastırarak iyice yerleşmelerini sağlayın. Alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. 190 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini test etmek için bıçağın ucunu borcamın dibine kadar sokun ve yumuşak olup olmadığını test edin. Bıçak kolayca giriyorsa gratininiz hazırdır. Piştikten sonra grateni 20 dakika kadar ılıması için dinlenmeye bırakın ve kare parçalara keserek servis edin. Kuşkonmaz için; Kuşkonmazı hazırlarken bıçak kullanmadan elle kolayca kırıldıkları yerden kırarak temizlemek en uygun yöntemdir. Kuşkonmazları hazırlayın. Suyla doldurduğunuz tencereye, 2 tutam tuz ekleyin ve suyu kaynatın. Bir başka derin kabın içine soğuk su koyun ve buzla doldurun. Kuşkonmazları kaynayan suya atın ve sevdiğiniz yumuşaklık derecesine gelene dek pişirin. Sudan çıkardığınız kuşkonmazları hemen buzlu suya atın. Bu şekildeki bir uygulama ile kuşkonmazların pişme suresini sona erdirin. Akis takdirde iç kuşkonmazlar kendi iç ısıları ile pişmeye devam eder ve çok yumuşak olurlar. Aynı suyun içinde çok ince ip gibi kestiğiniz uzun pırasa yapraklarını atın ve çabucak yumuşamasını sağladıktan sonra hemen çıkarın. 4-5 tane kuşkonmazı bir araya getirin, pırasa parçası ile sıkıca bağlayın. Servis etmeden önce; Tereyağında tuz, karabiber, hardal ve sarımsakla çok kısa süre ısıtın ve lezzetlendirin. Peppercorn sauce için; Önceden kenara ayırdığınız içinde etleri pişirdiğiniz teflonu içindeki yağla birlikte ısıtın ve gerekirse biraz daha yağ koyarak kısık ateşte soğanları pişirin ve sarımsağı da ekleyerek çok kısa bir süre daha pişirin. Yavaş yavaş et suyunu ekleyerek tahta bir kaşıkla teflonun dibini güzelce kazıyın, buna deglaze işlemi denir. Böylelikle tencerede etten geri kalan suyu ve yağı kullanarak lezzetli bir sos yapabilirsiniz. Karabiberi, kremayı ve hardalı ekleyin. 2-3 dakika pişirin. Isıyı bu aşamada iyice azaltın. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın, tencereden kaşıkla aldığınız sıvıyı mısır nişastası, su karışımına azar azar ekleyin ve iyice karıştırın. Bu sıvıyı tencereye geri dökün, tahta kaşıkla yavaş karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alın ve streçi direkt olarak sosun üzerine yayın. Böylelikle ısı değişimi ile oluşan kaymak benzeri tabakanın oluşumuna engel olursunuz ve sosunuz daha pürüzsüz olur. Sos soğuyana kadar streci üzerinde bırakın. Pırasa cipsi için; Pırasanın koyu renk olan yeşil kısımlarını kesin ve uzunlamasına ince ince doğrayın. Üzerine bol miktarda mısır nişastası serpiştirin. Kızgın yağda kısa bir süre renk değişimine izin vermeden çıtırlaşıncaya kadar kızartın. Yağdan çıkarır çıkarmaz kağıt peçetenin üzerine koyun ve tuz serpiştirin. Servis için; Öncelikle patates gratini tabağın ortasına yerleştirin. Üzerine bifteğinizi koyun. Sonra üzerinde peppercorn sauce’unuzu gezdirin. Kuşkonmaz demetlerinizi diklemesine yerleştirin ve en üste pırasa cipsinizi koyun. Eğer bu yemeği büyük bir gruba hazırlıyorsanız ve son tabağı hazırlayana kadar ilk tabaktaki yemeğin soğumasından endişeleniyorsanız, tabaklarınızı önceden çok kısa bir süre çok düşük ısıdaki fırında tutun. Böylelikle yemeğinizi sofraya getirdiğinizde hala ılık olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir