Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Antep Közleme

Antep Közleme

kozleme

 

Malzemeler

360 gram antrkot (30’ar gram parçalar halinde 12 parça)

360 gram köfte (30’ar gram parçalar halinde 12 parça)

4 adet orta boy közlenmiş patlıcan

3 çorba kaşığı süzme yoğurt

2 diş sarımsak

120 gram tereyağı

4 gram tuz

2 gram karabiber

2 adet 4’e bölünmüş tırnaklı pide

6 adet domates

4 adet sivri biber

4 dal taze kekik

 

Hazırlanışı

Közlenmiş patlıcanları küp şeklinde doğrayın, tereyağının yarısını süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsak ile tavada karıştırarak ısıtın, tuz ile lezzetlendirin. Köftelerin içleri sulu kalacak şekilde ızgarada yada yağsız tavada kızartın. Etleri yine aynı şekilde kurulamadan kızartın. Tırnaklı pideyi üçgen şeklinde kesin ve fırında az miktarda kızartın. Önceden közlediğiniz sıcak patlıcan karışımını servis tabağına uzunlamasına koyun. Üzerine etleri, köfteleri, pideleri, domates ve biberleri yerleştirin.

Domates sos için; 4 adet domatesi yanlamasına ikiye kesin, kestiğiniz taraftan başlayarak rendenin iri tarafında rendeleyin. Tavaya az tere yağı ilave edip orta ateşte 1 diş ince doğradığınız sarımsağı soteleyin. Rendelediğiniz domatesleri tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip bir miktar kaynatın. Hazır olan sıcak domates sosu etlerin üstüne gelecek şekilde gezdirip, tereyağının kalan kısmını da kızdırıp etlerin üstüne gelecek şekilde gezdirin. Son olarak taze kekik dalıyla süsleyerek sunum aşamasına geçin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir