Ana Sayfa » Tarifler » Diyet Yemekleri (sayfa 3)

Diyet Yemekleri

Mantar Güveç

Malzemeler:  1 kg mantar 4 adet sivri biber 4 adet orta boy domates 4 dilim kaşar peyniri 1 çorba kaşığı margarin Tuz Kekik Fesleğen Mantar Güveç Tarifi; Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritelim. Kuşbaşı iriliğinde doğradığınız sivri biberi tavaya aktarın, ardından ortadan ikiye kestiğiniz mantarları ekleyelim ve yumuşayana kadar soteleyelim. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım. Kekik, tuz …

Devamını oku »

Soslu Makarna

Malzemeler 1 paket sebzeli makarna Sos için: 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı köri Karabiber, tuz, kırmızıbiber 10 adet mantar 1 çorba kaşığı nişasta Soslu Makarna Tarifi: 1 paket sebzeli makarnayı haşlayıp süzdürün. Soğanı, sarımsağı ve mantarı ince ince doğrayın. Üzerine köri, kırmızıbiber, karabiber ve tuz ilave edip, hepsini birlikte kavurun. Diğer tarafta nişastayı sulandırın,  kavrulan malzemelere …

Devamını oku »

Balkabaklı Patates Dolması

Malzemeler 12 adet patates 500 gram balkabağı 250 ml. sebze suyu 500 gram mantar 3 adet taze soğan 50 gram hindi pastırması Sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber Balkabaklı Patates Dolması Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Balkabağını küp şeklinde doğrayın. 250 ml. sıcak sebze suyunda haşlayın. Kabukları soyulan patatesleri uzunlamasına yarıya bölün. İçlerini oyun. Oyulan patates içine balkabağını ilave edin. 50 …

Devamını oku »

Şehriyeli Brokoli Çorbası

Malzemeler 2 adet tavuk but Yarım su bardağı şehriye 1 küçük dilim bal kabağı 1 su bardağı brokoli Şehriyeli Brokoli Çorbası Tarifi: Tavuk butlarını haşlayın. Elde edilen tavuk suyuna sebzeleri ilave edin. Sebzelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin. Sıcak olarak servise sunun.

Devamını oku »

Soslu Yeşil Salata

Malzemeler: 1 küçük kıvırcık salata 1/4 demet roka 4 sap taze nane 1/4 haşlanmış karnabahar İsteğe göre haşlanmış sebzeler 1 adet domates 1 adet salatalık 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Bir miktar limon suyu 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı fesleğen Biraz nar ekşisi Soslu Yeşil Salata Tarifi; Karnaban ve seçtiğimiz mevsim sebzelerini haşlayalım. Kıvırcık …

Devamını oku »

Lahana Kumpir

Malzemeler 250 gram hindi kuş başı 1 adet küçük boy lahana 3-4 adet taze yeşil soğan 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça 50 gram mantar 2 yemek kaşığı sıvı yağ 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Yeteri kadar tuz, karabiber 1 adet küçük soğan 1-2 yemek kaşığı mısır Lahana Kumpir Tarifi: Lahanayı dış yapraklarından temizleyin. Yıkayıp ortasını havuz gibi …

Devamını oku »

Diyet Kabak Böreği

Malzemeler 500 gram kabak 1 su bardağı lor peyniri Yarım demet ince kıyılmış dereotu 1 adet çırpılmış yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber Diyet Kabak Böreği Tarifi : Derin bir kâseye kabak, dereotu, beyaz peynir, süt, sıvıyağ ve beyaz peyniri koyup karıştırın. Ayrı bir kâsede iki yumurtayı çırpın. Yumurtayı ve unu kabaklı karışımın olduğu kâseye ilave …

Devamını oku »

Salçalı Bisküvi

Malzemeler 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 kahve fincanı yoğurt 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı rende kaşar peyniri 2 yemek kaşığı çörek otu 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı salça Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar kepekli un Pul biber Salçalı Bisküvi Tarifi: Sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın beyazı, çörek otu, tuz, salça ve kaşar peynirini yoğurma kabında karıştırın. …

Devamını oku »

Makarna Salatası

Malzemeler Yarım paket kepekli makarna 1 göbek marul 2 adet kırmızıbiber 4 adet yeşilbiber 2 adet büyük boy patates 4 adet orta boy domates 4 adet orta boy salatalık 4 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 2 tatlı kaşığı sirke Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru nane 4 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş light kaşar peyniri Süslemek için: 5-6 adet …

Devamını oku »

Meyveli Salata

Malzemeler: 150 gram kuru fasulye 150 gram barbunya 150 gram nohut 1 adet dilimlenmiş soğan 1 adet portakal 1 adet armut 1 adet rendelenmiş domates Tuz Karabiber Marul yaprakları Sos için: 1 diş sarmısak 2 çay kaşığı zeytinyağı 2.5 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı sirke Meyveli Salata (Diyet) Tarifi : 1 Fasulyeleri, barbunyayı ve nohudu haşlayıp, ¦üzelim. Armudu kare kare …

Devamını oku »