Ana Sayfa » Tarifler » Diyet Yemekleri (sayfa 4)

Diyet Yemekleri

Balık Çorbası

Malzemeler 1 adet levrek balığı 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kereviz 1 adet soğan 1 kahve fincanı pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı Balık Çorbası Tarifi: Balığı temizleyip yıkayın, tencereyi alıp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Derisi ve kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün. Soğan, patates, havuç ve kerevizi soyup küçük parçalara bölün. Tencereye alıp üzerine balık …

Devamını oku »

Yer Elması Salatası

Malzemeler Yarım kilo yer elması 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 adet havuç 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Yarım limonun suyu Yeteri kadar tuz, kırmızıbiber Yer Elması Salatası Tarifi: Yerelmasını temizleyip ince uzun çubuklar şeklinde doğrayın. Havucu da kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Yer elmasıyla beraber salata kasesinde harmanlayın. Cevizini ekleyip tekrar karıştırın. Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz …

Devamını oku »

Yeşil Mercimek Köftesi

Malzemeler 1 kilo yeşil mercimek Yarım kilo ince bulgur 2 adet soğan 2 adet patates 2 adet havuç 2 adet kabak 1 bağ maydanoz 3 diş sarımsak Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi: Mercimekleri haşlayın, suyu bitince ince bulgur ile karıştın. Soğan, patates, havuç ve kabağı blendırdan geçirin. Bir çay bardağı sıvı yağ ekleyerek, tencere de soteleyin. Özel köfte baharatı ilave edip, …

Devamını oku »

Soya Soslu Brokoli Salatası

Malzemeler 1 paket brokoli (250-300 gram) 100 gram soya filizi 1 çay bardağı dilimlenmiş konserve mantar 2 diş sarımsak 3-4 adet kiraz domates 2 yemek kaşığı soya sosu 2 dal taze soğan Tuz, limon ve zeytinyağı Soya Soslu Brokoli Salatası Tarifi: Soya filizi ve brokolileri yıkayın. Brokolileri küçük parçalara ayırın. Soya filizi ve brokolileri buharda 15 dakika kadar haşlayın. Taze …

Devamını oku »

Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı vişne suyu Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi Yarım su bardağı süt 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın.) Üzeri için Hindistan cevizi, fıstık v.b. Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure Tarifi:  Bir gece …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz