Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Balık Çorbası
Balık Çorbası

Balık Çorbası

Malzemeler

Balık Çorbası

1 adet levrek balığı

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet kereviz

1 adet soğan

1 kahve fincanı pirinç

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Balık Çorbası Tarifi:

Balığı temizleyip yıkayın, tencereyi alıp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Derisi ve kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün. Soğan, patates, havuç ve kerevizi soyup küçük parçalara bölün. Tencereye alıp üzerine balık suyu ve yıkanmış pirinci ilave ederek haşlayın. Sebzeler yumuşayınca, blenderda iyice ezin. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve balıkları ekleyip karıştırın. Biraz pişirin. Limon suyu ve yumurta sarısını çırpıp çorbadan alıştırarak terbiye edin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

 

 

OKU ➤  Balkabaklı Patates Dolması

Tavsiye

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir