Malzemeler 1 su bardağı buğday( ben arpa şehriye kullandım 1 çay bardağı kadar) 500 g yoğurt 3 – 4 pazı yaprağı, (ya da ıspanak) 2 tepeleme çorba kaşığı un 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 yumurta sarısı7 su bardağı et suyu ya da su tuz, tereyağı ve nane Pazılı Ayran Çorbası Tarifi: Öncelikle yoğurt un ve yumurta sarısını bir …
Devamını oku »Çorba Tarifleri
Sütlü Tavuk Çorbası
Malzemeler • 100 gram tavuk eti • 300 ml. süt • 1 adet soğan • 30 ml. sıvı yağ • 750 ml. tavuk suyu • 1 adet yumurta sarısı • 30 gram un • Yarım demet dereotu • Tuz, karabiber Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi; Tavuğu haşlayıp küçük küçük kesin. Soğanı soyup küp doğrayın. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Tavuğu ekleyin. …
Devamını oku »Balık Çorbası
Malzemeler 1 adet levrek balığı 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kereviz 1 adet soğan 1 kahve fincanı pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı Balık Çorbası Tarifi: Balığı temizleyip yıkayın, tencereyi alıp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Derisi ve kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün. Soğan, patates, havuç ve kerevizi soyup küçük parçalara bölün. Tencereye alıp üzerine balık …
Devamını oku »Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası
Malzemeler 1 su bardağı hazır mantı 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2 adet sivri biber 1 adet büyük boy domates 1 adet limon suyu Yeteri kadar tuz, karabiber, nane 5-6 su bardağı tavuk suyu Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası Tarifi: Biber ve domatesleri küp küp doğrayın. Orta ateşte ve tencereye koyduğunuz az yağda bunları kavurun. Tavuk suyunu ve haşlanmış mercimekleri …
Devamını oku »Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası
Malzemeler 300 gram taze veya konserve kuşkonmaz 1 adet soğan 2 su bardağı light süt 2 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı light yoğurt 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kepekli un Tuz, karabiber Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası Tarifi: Kuşkonmazlar taze ise ayıklayıp, küçük parçalar halinde doğrayın, konserve kuşkonmaz ise suyunu süzüp doğrayın. Kuru soğanı …
Devamını oku »Domates Çorbası
Malzemeler: – 5 adet domates – 1 yemek kaşığı margarin – 1 yemek kaşığı un – 1 bardak süt – 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Domates Çorbası Tarifi : Tencerede yağ hafifçe eritin ve unu ilave edip kısık ateşte kavurun. Yavaşça sütü ilave edin. 1,5 litre kadar suyu da ağır ağır karışıma ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kabukları soyulmuş domatesleri …
Devamını oku »Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası
Malzemesi: • 1 adet tavuk göğsü eti • 3 adet yumurta • 1 avuç pirinç • 150 gram kıyma • 1 adet küçük soğan • 1 demet maydanoz • 1,5 litre su • 30 gram tereyağı • 1 adet limon • Tuz • Biber Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi : Bir tencerede tereyağını eritip, ince kıyılmış soğanı altın rengi kavurun. …
Devamını oku »Tavuklu Düğün Çorbası
Malzemesi • 2 kaşık un • 1 adet tavuk göğsü • 2 adet limon • 1 adet yumurta sarısı • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 fiske tuz, karabiber ve kırmızı biber Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi: Tavuğu iyice haşlayın ve suyunu çıkarın. Tavuk etlerini didikleyin. Tavuk suyuna unu ilave ederek topaklanmasına izin vermeden karıştırarak pişirin. İçerisine tereyağını ve tavukları ilave …
Devamını oku »Sağlık Çorbası
Malzemeler 2-3 yaprak beyaz lahana 1 çay bardağı arpa şehriyesi 1 adet kök kereviz Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet havuç 1 adet pırasa 1 adet soğan 4-5 su bardağı su veya tavuk göğüs eti suyu 1 tatlı kaşığı pul biber Maydanoz Tuz Sağlık Çorbası Tarifi: Tencereye sıvı yağı koyun, 1 baş soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Pembeleşinceye kadar …
Devamını oku »Levrek Balığı Çorbası
Malzemeler 1 adet fileto levrek balığı 1 adet havuç 2 adet orta boy patates 2 adet yeşil soğan Yeterli miktarda dereotu Yeterli miktarda maydanoz 50 gram mantar 1 tutam tuz Yeterli miktarda limon suyu 100 gram margarin Levrek Balığı Çorbası Tarifi; Derin bir kapta margarini eritin. Tavla zarı şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip, kavurun. Ardından soğan ve mantarı ekleyin. Suyu kavrulan …
Devamını oku »