Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Pazılı Ayran Çorbası

Pazılı Ayran Çorbası

Pazılı Ayran Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı buğday( ben arpa şehriye kullandım 1 çay bardağı kadar)
500 g yoğurt
3 – 4 pazı yaprağı, (ya da ıspanak)
2 tepeleme çorba kaşığı un
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yumurta sarısı7 su bardağı et suyu ya da su
tuz, tereyağı ve nane

Pazılı Ayran Çorbası Tarifi:
Öncelikle yoğurt un ve yumurta sarısını bir tencereye alalım. Üzerine suyu ilave edip çırpalım. Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştıralım. Daha sonra içine haşlanmış yeşil mercimeği ilave edelim. O yumuşayınca arpa şehriyeyi ve pazı yapraklarını ince ince doğrayıp onları da ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Hepsi yumuşayana kadar pişirelim. En son olarak tuzunu ekleyelim. 1 dk daha karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Ayrı bir tavada tereyağı ve naneyi ısıtıp çorbaya ilave edelim.
Sıcacık çorbanızı servis yapabilirsiniz…

OKU ➤  Ramazan’a Özel Yöresel Tatlar…

Tavsiye

Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir