![pazili-yogurt-corbasi-500x332](https://yemekzevki.com.tr/wp-content/uploads/2012/02/pazili-yogurt-corbasi-500x332-300x199.jpg)
Malzemeler
1 su bardağı buğday( ben arpa şehriye kullandım 1 çay bardağı kadar)
500 g yoğurt
3 – 4 pazı yaprağı, (ya da ıspanak)
2 tepeleme çorba kaşığı un
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yumurta sarısı7 su bardağı et suyu ya da su
tuz, tereyağı ve nane
Pazılı Ayran Çorbası Tarifi:
Öncelikle yoğurt un ve yumurta sarısını bir tencereye alalım. Üzerine suyu ilave edip çırpalım. Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştıralım. Daha sonra içine haşlanmış yeşil mercimeği ilave edelim. O yumuşayınca arpa şehriyeyi ve pazı yapraklarını ince ince doğrayıp onları da ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Hepsi yumuşayana kadar pişirelim. En son olarak tuzunu ekleyelim. 1 dk daha karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Ayrı bir tavada tereyağı ve naneyi ısıtıp çorbaya ilave edelim.
Sıcacık çorbanızı servis yapabilirsiniz…