Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri (sayfa 8)

Balık Yemekleri

Somon Balığı Fileto

Malzemeler: > 4 parça somon fileto > 4 adet haşlanmış enginar > 200 ml. krema > Tuz, beyaz toz biber > 200 gram rezene > 8 adet arpacık soğan > Nane, dereotu Hazırlanışı: Enginarları küp şeklinde doğrayıp tencereye aktarın. Kremayı ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın. Tuz ve beyaz toz biberi ekleyip tatlandırdıktan sonra blender yardımı ile püre haline …

Devamını oku »

Yunan Sarma

Malzemeler: > 250 gram dil fileto > 50 gram taze kaşar peyniri > Tuz, karabiber > Kızartmak için sıvı yağ Körili Krema Sos İçin: > 1 tatlı kaşığı kuru köri > 2 çorba kaşığı krema Hazırlanışı: Dil balığını uzun şeritler halinde kesin. Rendelenmiş kaşar peynirini düz bir tabağa yayın. Dil balığı şeritlerini peynire bulayıp yuvarlak bir hamur elde edin. Kızgın …

Devamını oku »

Izgara Minekop Balığı

Malzemeler: > 400-500 gram minekop balığı > 1 adet büyük boy patates > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri > 1 tutam muskat rendesi > 1-2 adet küçük boy turp > Kırmızı soğan, roka Hazırlanışı: Patatesi yıkayıp kuruladıktan sonra alüminyum folyoya sarın. 200 dereceye ayarlı fırında, patates yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından alın. …

Devamını oku »

Risotto Topu ve Pane Hamsi Tapas

Malzemeler: > 16 adet temizlenmiş hamsi Risotto Topları İçin: > 200 gram risotto pirinci > 100 ml. tavuk suyu > 50 gram porçini mantarı > 30 gram soğan > 10 gram sarımsak > 40 gram parmesan peyniri > 30 gram tereyağı > 200 ml. tavuk suyu > 5 gram taze kekik Domates Marmeladı İçin: > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > …

Devamını oku »

İsli Uskumru Tarator

Malzemeler 200 gram füme uskumru 3 yemek kaşığı çiğ krema Yarım limonun suyu 1 adet orta boy soğan 2 tatlı kaşığı zeytinyağı Yeterince beyaz toz biber Hazırlanışı Uskumruları ayıklayın. Soğan hariç tüm malzemeleri mutfak robotunda püre haline getirin. Kabuğunu soyduğunuz soğanı ince ince doğrayın ve tavada zeytinyağı ile karamelize edin. Uskumru ezmesine karamelize soğanı ilave edin. Kızarmış ekmekle servis edin. …

Devamını oku »

Lakerda Nasıl Yapılır?

Malzemeler 1 adet torik balığı 5 kilo kaya tuzu Hazırlanışı Torik balığının kafa ve kuyruğunu kesin, yüzgeçlerini ayırın. Kesme işleminin ardından balığı takoz şeklinde silindir parçalara bölün. Buzlu suda 15 dakika beklettikten sonra kanını iyice akıtın, bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. İliklerini bir çubuk yardımıyla çıkartın. Daha sonra bir tenekenin altına dört parmak tuz döşeyin. Üzerine balıkları yerleştirin. Balıkların üzerini …

Devamını oku »

Fisherman’s Pie

Malzemeler: 600 gram kılçıksız balık (Tercihen somon balığı) 1 su bardağı krema 4 adet orta boy patates 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı: Patates püresi için patatesleri haşlayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve 1 çorba kaşığı sıvıyağda karamelize olana kadar kavurun. Kremayı ekleyerek 2-3 dakika kısık ateşte pişirmeye …

Devamını oku »

Fırında Avokado Soslu Levrek

Malzemeler 1 adet levrek Marine İçin: Karabiber Elma sirkesi Taze kekik Balsamik sirke Sarımsak Salata İçin: Sarımsak Balsamik sirke Yeşil salata Göbek salata Roka Kıvırcık Maydanoz Çeri domates Bebek mısır Zeytinyağı Hazırlanışı Levreği listedeki malzemelerle marine edin. Ardından kılçıklarını alın. Yanına kapya biber ve Kaliforniya biberleri koyuo 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Levreği hazırladığınız salata ile birlikte servis …

Devamını oku »

Zeytinli Alabalık

Malzemeler           4 adet her biri yaklaşık 250-280 gram alabalık 10 gram kaba deniz tuzu 5 gram yeni öğütülmüş karabiber 80 gram siyah zeytin 80 gram yeşil zeytin 20 adet limon Yarım demet kekik Yarım demet biberiye Az miktarda zeytinyağı 100 ml. balsamik sirke 20 gram şeker Yeteri kadar tuz Hazırlanışı Barbekünüzü dolaylı orta ısıda hazırlayın. …

Devamını oku »

Izgara Kalamar

Malzemeler: 1 adet büyük boy tüp kalamar 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme) 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı pul biber 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Sarımsağı soyup havanda ezin. İrici dilimlenmiş kalamarı  çukur bir tabağa aktarın. Havanda ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatı ilave edin. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat kadar beklettikten …

Devamını oku »