Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Fırında Levrek Balığı
Fırında Levrek Balığı

Fırında Levrek Balığı

Fırında Levrek Balığı

Malzemeler

1 adet havuç (Halka doğranmış)

Yarım sarı dolmalık biber (Uzun ince doğranmış)

1 Adet Kabak

1 Adet Patlıcan

Yarım kırmızı dolmalık biber

Yarım yeşil dolmalık biber

Yarım kuru soğan

100 gram taze kaşar

Yarım limon

Yarım portakalın suyu

2 adet levrek

1 adet domates

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı safran

35 gram nar ekşisi

100 gram zeytinyağı

 

Fırında Levrek Balığı Tarifi:

Sote için hazırladığınız tavaya sırasıyla havuç, sarımsak daha sonra soğan ve biberleri ekleyin. Bir süre soteledikten sonra kabak ve patlıcanı ilave edip işleme devam edin. Hazırladığınız karışıma en son; domates, limon suyu, nar ekşisi, portakal suyu ve diğer baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tepsiye öncelikle soğan ve biberleri yayın, üzerine levrek balığı, balığın üzerine halka doğranmış havuç, kabak ve patlıcanı dizip, en son sebzelerin üzerine rendelenmiş kaşarı serpin. Önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin.

OKU ➤  İtalya Ulusal Günü Resepsiyonu’nda Barilla’dan Akdeniz lezzetleri

Tavsiye

Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Beluga Fish Gourmet’nin Şefinden Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları Kış sezonunun gelmesiyle birlikte balık sezonu da açıldı. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir