Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri (sayfa 12)

Balık Yemekleri

Tavada Sebzeli Palamut Pilaki

Malzemesi • 3 adet palamut ; • 20 adet arpacık soğanı • 5 diş ince doğranmış sarımsak • 2 adet halka doğranmış kırmızı biber • 3 adet halka doğranmış yeşil dolmalık biber • 1 adet limon • 6 adet defne yaprağı • 1 tutam maydanoz • 3 adet domates • 1 çay bardağı sıvı yağ • Yeteri kadar tuz • …

Devamını oku »

Balık Mantı

Malzemesi: Hamuru için: 250 gram un 1 yemek kaşığı tuz 2 adet yumurta Yarım kilo ıspanak yaprağı 200 gram su İç malzemesi: 250 gram balık 5 adet taze soğan 1 adet kuru soğan 1 adet rendelenmiş havuç 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım balık bulyon 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Ispanaklı Levrek Tava (Hardallı Patates Salatası İle… )

(2 kişilik) Malzemeler: 1 adet fileto levrek 1 demet  ıspanak (ayıklanmış) 1 adet patates (haşlanmış) Yarım kuru soğan (ince doğranmış) Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı hardal 1 yemek kaşığı mayonez Yeteri kadar tuz Yeteri kadar karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ispanaklı Levrek Tava Tarifi: Patatesi bir kabın içine küp şeklinde doğrayın. İçine kuru soğanı, maydanozu, hardalı, …

Devamını oku »

Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı

Malzemesi: 1 kilo hamsi Yarım demet taze soğan Yarım kilo mantar 1 adet domates 4 adet közlenmiş kırmızıbiber 2 adet yeşil sivri biber 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 dal biberiye Yeteri kadar tuz Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı Tarifi: Hamsilerin kemik ve başlarını çıkarıp iyice temizledikten sonra yıkayın. Balıkları bütün olarak kapatıp süzgece dizin. Mantarları yıkandıktan sonra …

Devamını oku »

Rezene Yatağında Levrek Poşe

Malzemeler 120 gram levrek 10 gram badem 45 gram rezene 30 gram limon 30 gram avokado 5cl. krema 5 gram şeker 5 gram soğan 5cl. sıvı yağ 3 gram tuz 3 gram tane karabiber Rezene Yatağında Levrek Poşe Tarifi: Levreğin filetolarını çıkartın ve buharda pişirin. Daha sonra sebze suyunda rezeneyi haşlayın. Limonları ise bir gece önceden şekere yatırıp, sabah çıkartın. …

Devamını oku »

Havuç Püreli Dil Balığı

Malzemeler: • 400 gram havuç • 1 adet küçük boy kuru soğan • 1 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 1 yemek kaşığı tereyağı • Karabiber • Tuz • 2 adet dil balığı filetosu • Bir tutam taze kekik • 1 su bardağı un • Kızartmak için sıvı yağ • 2 adet kabak • 1 adet limon Havuç …

Devamını oku »

Ispanak Yatağında Levrek Gratine

Malzemeler 800 gram levrek 200 gram ıspanak 20 gram krema 25 gram kaşar 5 gram tuz 25 gram karabiber  Ispanak Yatağında Levrek Gratine Tarifi: Levrek filetoları ızgarada 14 dakika kızartın. Kremayı tavada 5 dakika kaynatıp levreğin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serperek fırına verin. 4 dakika süreyle kızardıktan sonra çıkartın. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra tavada 5 dakika soteleyin. Tuz ve …

Devamını oku »

Başarının sırrı Hamsi

Yapılan araştırmalara göre, sofralarımıza lezzet katan Karadeniz hamsisi, çocukların zeka gelişimine yardımcı oluyor. Araştırmalar, hamside bol miktarda bulunan omega-3 ve iyotun,  çocukların öğrenme ve hatırlama performansını arttırdığını gösteriyor. Zengin bir protein kaynağı olan hamsi, aynı zamanda her yaşta ihtiyaç duyulan vitaminleri ve mineralleri içeriyor. Denizlerimizin doğal zenginliği olan bu besleyici balık, şimdi Türkiye’nin uluslararası dondurulmuş gıda markası Ayfrost ile kullanıma …

Devamını oku »

Sevgi Pınarı (Pembe Biberli Dil Balığı)

Malzemeler  3 adet dil balığı ( fileto edilmiş 6 parça ) 5 çorba kaşığı portakal suyu 100 gram tereyağı 100 gram krema Pembe biber Tuz Sevgi Pınarı (Pembe Biberli Dil Balığı) Tarifi: Tereyağının yarısı ile balıkları kızartın, balıkları tavadan alın, aynı tavaya portakal suyunu, kremayı, pembe biberi ekleyin ve kaynatın. En son soğuk tereyağını bu sosa yedirin. Balıkları servis tabağına …

Devamını oku »

Çinakop Izgara

Malzemeler 4 adet çinakop balığı Çinakop Izgara Tarifi: Çinakopları ızgara veya tavada (130 derecede 6 dakika ) pişirin. İsteğinize göre mevsim sebzeleri ile servis edin.  

Devamını oku »