Ana Sayfa » Gurmeler » Zeynep Fidan’dan Mevsimin En Güzel Meyvesi Çilekten İki Tarif

Zeynep Fidan’dan Mevsimin En Güzel Meyvesi Çilekten İki Tarif

mini-gurme-zeynep-fidanMayıs ayının en güzel meyvesi olan çileğin, mini gurmelerimizin beslenmesinde taze taze mevsimindeyken muhakkak bol bol yer verilmelidir.

İlk başta B, C ve K vitaminlerini yoğun biçimde bulundurduğu için mini gurmelerimizin beslenmesinde taze taze mevsimindeyken muhakkak bol bol yer almalıdır. Fakat unutulmamalıdır ki çilek alerjisi çocuklarda çok yaygındır. 1 yaşından sonra verilebilir ve ilk defa verildiğinde çok az miktarda yedirilmeli, gün içinde herhangi bir alerjik reaksiyonu olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çileğin faydalarına gelince say say bitmez. Damar tıkanıklığını önler, kolesterolü düşürür. Çok iyi bir antioksidan olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucu özelliği vardır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur, kanı temizler, vücuttan zararlı maddeleri uzaklaştırır. Diş etlerini güçlendirir. Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi azaltır, tansiyonu ve ateşi düşürür. Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Cildi nemlendirir ve cilde taze bir görünüm kazandırır.

Yaz mevsimde taze taze tüketmemiz gereken çilek ile yapabileceğiniz tarifler;

Çilekli ve Ballı Puding

İçinde şeker olmadığı için gönül rahatlığı ile mini gurmeme yedirdiğim bu puding, bu şekilde yenebildiği gibi, ev yapımı bir kekin üzerinde de harika olacaktır. Yarım kilo süt ve 2 tepeleme çorba kaşığı unu tencereye ekleyip karıştırdım ve ocağın altını yaktım. Bir çırpma teli yardımı ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim. Daha sonra altını kapatıp içine 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı labne peyniri ve 350 gr doğranmış çilek ekleyip blendırdan geçirdim. En son 3 yemek kaşığı bal ile lezzetlendirip iyice karıştırdım. Ve minik gurmemin servis tabağına aktardım.

cilekli-balli-puding

Çilekli Nefis İçecek

Mini gurmeyle beraber mutfağa girmenin en güzel tarafı, keyifle oyalanmak ve öğretmenin yanında, asla yemediği yiyecekleri bile, kendi elleriyle hazırladığı için reddetmeden yemesi bence. Biz yine birlikte mutfağa girdik ve onun damak tadını hoşnut edecek lezzetli bir içecek hazırladık. Bunun için tek tek çileklerimizi temizledik, irice doğradık ve geri kalan tüm malzemelerden harika bir bahar içeceği hazırladık. 5 adet orta boy çilek, 1 adet küçük boy dilimlenmiş muz, 5 çorba kaşığı süt ve 1 çorba kaşığı balı blendırdan geçirdik ve afiyetle içtik.

OKU ➤  Doğum Günü Pastası

cilekli-icecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir