Ana Sayfa » Etiket arşivi: çilek

Etiket arşivi: çilek

Çilek yemek için 7 neden

Çilek yemek için 7 neden Yazın müjdecisi çilek, manav tezgahlarında, pazarlarda yaygınlaşmaya başladı. Çocukların da çok sevdikleri çileğin, faydalı besinlerle dolu süper bir meyve olduğunu biliyor musunuz? Şenpiliç ‘Dengeli Beslen Hareket Geç’ Proje Danışmanı Uzman Diyetisyen Olcay Barış, size çileği mevsiminde evinizden eksik etmemeniz için 7 neden sıraladı: Dilimlenmiş bir fincan çilek sadece 53 kaloridir ve 3,3 gram lif içerir. …

Devamını oku »

Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf  (8 Kişilik)   Çilekli Kadayıf Malzemeler: 250 gram taze kadayıf 750 gram çilek 5 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı buğday nişastası Yarım limonun suyu 2 tatlı kaşığı tarçın Bir avuç ceviz, parçalanmış Çilekli Kadayıf Hazırlanışı: Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin, limon suyu, buğday nişastası ve 1 çorba kaşığı şeker …

Devamını oku »

Çilekli Çikolatalı Shortcake

Çilekli Çikolatalı Shortcake Tarifi Çilekli Çikolatalı Shortcake İçin Malzemeler: Kek İçin: 2 adet yumurta 10 gram su 60 gram toz şeker 100 gram un 5 gram kabartma tozu 15 gram kakao Kreması İçin: 250 gram krema 75 gram beyaz çikolata 3 gram jelatin 50 gram çırpılmış krem şanti 25 gram toz şeker Çilek Sos İçin: 100 gram çilek 30 gram şeker 3 damla …

Devamını oku »

Çilekli Tatlı

Çilekli Tatlı Tarifi Çilekli Tatlı İçin Malzemeler: Yarım litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 paket vanilya 1 kutu krema (200 ml.) 500 gram çilek 1 paket krokan (80-100 gr) Çilekli Tatlı Hazırlanışı: Puding için sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak …

Devamını oku »

Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart Çilekli Kafes Tart için Malzemeler: Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede) 1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi Üzeri İçin: Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı: Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle …

Devamını oku »

Zeynep Fidan’dan Mevsimin En Güzel Meyvesi Çilekten İki Tarif

Mayıs ayının en güzel meyvesi olan çileğin, mini gurmelerimizin beslenmesinde taze taze mevsimindeyken muhakkak bol bol yer verilmelidir. İlk başta B, C ve K vitaminlerini yoğun biçimde bulundurduğu için mini gurmelerimizin beslenmesinde taze taze mevsimindeyken muhakkak bol bol yer almalıdır. Fakat unutulmamalıdır ki çilek alerjisi çocuklarda çok yaygındır. 1 yaşından sonra verilebilir ve ilk defa verildiğinde çok az miktarda yedirilmeli, gün …

Devamını oku »

Çilek Marmeladı

Malzemeler: > 1 kilo taze çilek > 1 kilo toz şeker > Yarım limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu           Çilek Marmeladı Hazırlanışı: Çileklerin yapraklarını temizledikten sonra yıkayıp süzün. Tencereye aktarıp üzerine şekeri serpin. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Ocaktan almaya birkaç dakika kala limon tuzunu ekleyin. Hazırladığınız reçel ılınınca blender yardımı ile püre haline …

Devamını oku »