Ana Sayfa » Mekânlar (sayfa 6)

Mekânlar

Ege Lezzetlerinin Alaçatı’daki Adresi Roka Bahçe

Roka Bahçe’nin yeni keşiflerinden biri, Tahin Helvalı Yufka Tatlısı bu yaz lezzet tutkunları için vazgeçilmez olacak.   Roka Bahçe Alaçatı’da doğdu. Yazları Alaçatı’da misafirlerini ağırlayan mekan, kış aylarında da İstanbul’da Roka Pera olarak hizmet veriyor. Ege otlarını, karadut reçelini ve birçok malzemeyi her hafta Tire pazarından taze olarak temin eden Roka Bahçe, kendine has çok özel bir menü oluşturmuş. Bütün …

Devamını oku »

İtalyan Rivierası’na Özgü En Özel Lezzetler Da Mario’da

İstanbul’un en iyi İtalyan restoranlarından biri olan Da Mario, İtalya’nın yerel lezzetlerini misafirlerine sunmaya devam ediyor. İtalya’nın Liguria bölgesine özel birbirinden lezzetli yemekleri Ağustos sonuna kadar sunacak olan Da Mario, hem et hem de deniz ürünü severleri mest edecek.  1993’ten bu yana gerçek İtalyan lezzetlerini İstanbullularla buluşturan ve İtalya’nın farklı bölgelerine ait lezzetleri misafirlerine sunan Da Mario, Temmuz ve Ağustos …

Devamını oku »

Yaz Aylarının Keyfi Mezzaluna’nın Lezzetleriyle Çıkar

Mezzaluna, büyülü atmosferi ve rahat ortamıyla bilinen Suada ve Palmarina Bodrum’daki restoranlarında, eşsiz İtalyan lezzetlerini misafirlerine sunmaya davet ediyor. Güneşin sıcağını hissettirdiği bu günlerde, Mezzaluna hafif Akdenizli lezzetleri ve serin kokteylleri ile yaza “merhaba” diyor. İstanbul’da yaz aylarının en keyifli mekanlarından biri olan Suada’da ve tatil aylarının vazgeçilmez adresi Bodrum’daki restoranları ile Mezzaluna yazın keyfini de misafirlerine yaşatıyor. Benzersiz lokasyonu …

Devamını oku »

İskender’in iyisi nasıl olur?

Eşsiz tadıyla yıllardan beri hemen hemen herkesin damaklarını şenlendiren İskender kebabın belli başlı incelikleri var… İşte bu müthiş lezzetin sırrını Baydöner Yönetim Kurulu Üyesi ve Executive Chef’i Hamza Çevik’ten dinliyoruz… Türkiye’de döner ilk kez etin bir şişe takılmasıyla yüzyıllar öncesinde ortaya çıkıyor. Mucidi’nin ise Kastamonu’lu bir aşçı olduğu söyleniyor. Yıllar içinde ise bugünkü modern halini alıyor ve İskender kebap da …

Devamını oku »

Lezzet Avcılarına Taş Fırın Deneyimi

İpek yolu boyunca hakim olan lezzetlerin ve pişirme tekniklerinin kullanıldığı Go Meso, taş fırında aroması ve özünü kaybetmeden pişen lezzetleri ile misafirlerine unutamayacakları deneyimler sunuyor. Asya’nın Çin ve Hindistan gibi çeşitli bölgelerinden gelen şefler tarafından, doğal ve yöresel ürünler kullanılarak 8 farklı pişirme tekniği ile hazırlanan lezzetlerin olduğu Go Meso, taş fırında, aroması ve özünü kaybetmeden hazırladığı yemekleri ile misafirlerinin …

Devamını oku »

Ramazan tatlınız Zeynel’den

Ramazan ayında Zeynel’de birbirinden farklı tatlı seçeneğini birarada bulabileceğiniz bir adres.  Özellikle de “Ben tam sütlü tatlı insanıyım” diyorsanız Zeynel’de seçenek bol. ‘Lezzet Sefası’ bunlardan biri. Sakızlı muhallebinin, kedi dilleri ve çikolata sosunun uyumlu bir birliktelik oluşturduğu Lezzet Sefası, bir çok Zeynel müdaviminin favori tatlısı. Mekanın özel sütlü tatlılarından biri de ‘Süt Pembe’…Özellikle de diyet yapan ve hafif bir tatlı …

Devamını oku »

İstanbul’un En Leziz İftar Durakları Zomato’da

22 ülkede, 1 milyondan fazla restoranın gerçek menü bilgilerine sahip olan Zomato, İstanbul’daki 254 restoranın iftar menülerini ve programlarını bir araya getiriyor. Kişilere belirledikleri harita üzerinde ve seçtikleri bütçe aralığında yeme-içme mekânlarını listeleyen Zomato, ramazan boyunca da kullanıcılarının yeme-içme tercihlerine ışık tutuyor. Toplam 254 restoranın iftar menülerinin yer aldığı ayrı bir filtreleme seçeneği hazırlayan Zomato, milyonlarca kullanıcısının iftar programlarını şekillendiriyor. …

Devamını oku »

The Green Park Hotels&Resort’de Şölen Tadında İftar

The Green Park Hotels & Resorts’de geleneksel Ramazan ayına özel iftar sofraları bu yıl da zengin menüsü ile ve canlı Fasıl eşliğinde devam ediyor. The Park Otellerindeki iftar akşamları usta şefler ve ekipleri tarafından hazırlanan, her gün değişen, birbirinden farklı menülerle çok özel buluşmalara dönüşüyor. Geniş bir yelpazede hazırlanan açık büfe ve özel hazırlanan set menülü iftar sofraları hem göze …

Devamını oku »

Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisinden “Karadeniz Usulü İftar”

Fatih Karadeniz Pidecisi, Ramazan coşkusunu geleneksel lezzetlerle yaşamak isteyenleri Karadeniz usulü iftar sofrasına davet ediyor. Pidenin üstadı, yöresel lezzetlerindeki ustalığını Ramazan ayında da sürdürerek Trabzon tereyağı ile terbiye edilmiş ezogelin çorbasını misafirlerine iftar sürprizi olarak hazırlıyor. Bu lezzetin yanı sıra zengin bir iftariye tabağı, taş fırında ve odun ateşinde pişirilen kapalı kıymalı-kapalı kavurmalı, kuşbaşılı,  3 peynirli ve ıspanaklı pide çeşitleriyle …

Devamını oku »

Lezzetli Ve Görkemli İftar Sofraları Divan’da

Divan Otelleri ve Restoranları, Ramazan Ayı’na özel lezzetli ve görkemli iftar sofraları hazırlıyor. Divan Şefleri tarafından hazırlanan geleneksel ve modern tatlar, şık sunumlarıyla hem gözlere hem damaklara hitap ediyor.    Taksim’in simgesi Divan İstanbul’da Ramazan ayı boyunca, fasıl ekibi eşliğinde açık büfede iftar lezzetleri sunuluyor. Ayrıca, Divan Pub’ın terasında döner, ızgara ve gözleme köşeleri de yer alıyor. Şehrin buluşma noktası …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz