Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 49)

Haber Turu

Gıda Sektöründe AR-GE ve İnovasyona Ege İhracatçı Birlikleri İmzası

Yaşamın temel kaynakları arasında ilk sıralarda gıda geliyor.  Gıda israfı ve yeterli gıda üretimi için kaynakların sınırlı kalması tüm dünyada gıda teknolojilerinin önemini artırıyor. Ege İhracatçı Birlikleri de gıda sektöründe sürdürülebilir, rekabetçi ve yenilikçi projeleri hayata geçirmek amacıyla “Gıda Ar-Ge Proje Pazarı”nı bu yıl üçüncü kez düzenliyor. Ar-Ge Proje Pazarı ile sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren Ege İhracatçı Birlikleri, …

Devamını oku »

Yeni Bitter “DAMAK Gece” Kışkırtıcı Yeni Efsane

Yüzde 55 kakao oranı içeren bitter çikolatası ve taptaze Antep fıstıklarıyla yeni  bir efsane Nestlé DAMAK Gece çikolataseverlerle buluştu. Nestlé DAMAK Gece, yeni heyecanlar arayanlar için, tutkulu ve kışkırtıcı bir deneyim sunuyor. Taptaze Antep fıstıkları ve dayanılmaz Nestlé Çikolatasıyla çikolataseverlerin vazgeçilmezi Nestlé DAMAK’tan yeni bir efsane “Nestlé DAMAK Gece”, çikolata tutkunlarının beğenisine sunuldu. Yeni deneyimler keşfetmek, hayatı dolu dolu yaşamak …

Devamını oku »

İstanbul’un Yepyeni Mutfak Sanatları Atölyesi S Akademi Açılıyor

Özsüt İstanbul Koşuyolu’nda mutfak sanatına ilgi duyanlar için yepyeni bir atölye açtı. S Akademi, uzman şeflerin önderliğinde gerçekleşecek workshopları ile mutfakta kendini geliştirmek isteyen amatör ruhların buluşma noktası olacak. 4 Mart Çarşamba günü İtalyan mutfağından bir menünün yapılacağı ilk workshop ile açılacak olan S Akademi’de dünya mutfaklarından tatlı ve pastalara kadar pek çok farklı alana yönelik çalışmalar yapılacak. 7 Mart …

Devamını oku »

Hamburger Yiyerek De Sağlıklı Beslenmek Mümkün

Burgerin en sadık müşterileri olan çocuklar artık daha güvenli ve sağlıklı besleniyor. “Gurme burger”, belli bir yaş grubuna hitap eden fastfood ürünü burgeri 7’den 70’e herkesin tüketebileceği lezzete dönüştürdü. “Gurme burger” sektörüne iddialı bir giriş yapan ve kısa sürede yeni burger anlayışını benimseten Burger Break, sağlıklı olmasının yanında sunum ve lezzet farklılığıyla da anne ve çocukların tercih ettiği bir ürün …

Devamını oku »

Müsli Yoğurt Caffè Nero’da Sizi Bekliyor

Caffè Nero, gününe keyif katacak bir mola vermek isteyenleri baharın gelişini müjdeleyen lezzetleriyle karşılıyor. Sağlıklı, hafif ve leziz bir alternatif olan Portakal ve Böğürtlenli Müsli Yoğurt ile ağzınızı tatlandırabilir, gününüze renk katabilirsiniz. Gelin, Caffè Nero’da portakal ve böğürtlenin ahengi ile kendinizi şımartın. “Milano’da değilseniz en iyi kahveci” unvanına sahip Caffè Nero, birbirinden leziz ürünleriyle baharın gelişini müjdeliyor. Meyvelerle tatlandırılan Portakal …

Devamını oku »

Balık Tüketimi Kamu Spotu İle Artacak

Türkiye’de kişi başı 8 kilogram seviyesinde olan balık tüketimini 15 kilograma çıkarmayı hedefleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), okullarda yürüttüğü “Balık-Ekmek Şenliği” etkinliklerinden sonra “Kamu Spotu” ile iç tüketimi arttırmayı hedefliyor. Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Radyo Televizyon Üst Kurulu onayıyla hazırladığı “Kamu Spotu” ulusal kanallarda yayınlanmaya başladı. STG, sektörel tanıtım grupları içerisinde Kanatlı Tanıtım …

Devamını oku »

Türk Zeytin Ve Zeytinyağı Rusya Ve Türkmenistan’da Görücüye Çıktı  

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için Rusya’nın Moskova şehrinde 9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında 22.si düzenlenen Prodexpo Gıda Fuarı ile Türkmenistan’ın Aşkabat şehrinde 10-12 Şubat 2015 tarihleri arasında 6.cısı düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarına katılarak tanıtıma devam etti. Rusya’nın en büyük gıda fuarı olan Prodexpo Fuarı’nda ve Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri fuarında Türk …

Devamını oku »

Kalpler ve mideler şenlensin…

Nazzcakes’in pasta tasarımcısı Nazlıhan Akçay’ın her birini severek yapabileceğiniz nefis tarifleriyle kendinizi profesyonel bir pasta ustası gibi hissedebilir, sevdiklerinizi ve kendinizi şımartabilirsiniz. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu. On yıl özel sektörde Kurumsal Satış Yöneticiliği yapmış. 2005’te işten ayrılıp yiyecek içecek sektörüne yönelmek amacıyla MSA’nın Yiyecek İçecek İşletmeciliği sertifika programını bitirmiş. Önceleri yakın çevresindekiler için hazırladığı pastalarını, 2006 …

Devamını oku »

Lay’s Fırından Lezzetler” Yarışması Başlıyor

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül, % 50 daha az yağlı Fırınlanmış Lays’i çok sevdi, “Fırından Lezzetler Yarışması” için fırın başına geçti. Kızartılmadan sadece fırınlanarak hazırlanan, dayanılmaz Lay’s lezzetinde üstelik %50 daha az yağlı Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve …

Devamını oku »

Türkiye’nin bin bir çeşit lezzeti, her bölgeye yayılıyor

Yemeksepeti, meşhur yemekleriyle gönüllere taht kurmuş kentlerde en çok ne sipariş edildiğini araştırdı. Araştırma gösteriyor ki, Anadolu’nun birbirinden eşsiz lezzetleri, doğdukları coğrafyalardan çok uzakta da büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin farklı mutfakları birbirlerine Yemeksepeti aracılığıyla konuk oluyor. Karadeniz sofraları Güneydoğu lezzetlerine de kucak açıyor; Tokat’ta bez sucuğa çiğköfte eşlik ediyor; Mersinliler Maraş’ın dondurması ile masum kaçamaklar yapıyor; Balıkesir, ‘tatlı dediğin peynirli …

Devamını oku »
Deneme bonusu