Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 48)

Haber Turu

Baharın Sağlık Esintisi Enginar Günleri L’oliva’da

İtalya’nın geleneksel lezzetlerini Türk damak tadına uygun olarak sunan L’oliva Italian & Mediterranean Cuisine, 20 Nisan 10 Mayıs tarihleri arasında lezzet düşkünlerini Enginar Günleri’ne davet ediyor. L’oliva’nın ünlü aşçıları tarafından hazırlanan taze enginar çorbası, taze enginar üzerinde portakallı levrek marin, enginarlı linguni makarna, kuzu etli taze enginar dolması tadabileceğiniz eşsiz lezzetlerden sadece birkaçı. Zengin mutfağı ve ünlü aşçıları ile yerli …

Devamını oku »

Fındığı bardak ile servis etmeye ne dersiniz?

Bitkisel ürünlerin Avrupa’da lider içecek üreticisi Alpro, fındık içeceği ile tamamen doğal bir lezzet sunuyor. Alpro Fındık İçeceği, hem tadı hem de faydaları ile doğal lezzet düşkünlerinin tercihi oluyor.  Sağlıklı bir yaşam için çeşitli, dengeli ve sağlıklı bir beslenme öneriliyor. Bu nedenle Alpro, soyadan bademe, fındıktan pirince kadar bitkisel ürünlerin içeceklerini en doğal haliyle üreterek sıvı ihtiyacınızı karşılarken de doğallıktan …

Devamını oku »

Mutfaklara Nostalji Havası Hakim Olacak

Annelerin elinin değdiği her yemek bir başka güzel olur. Emsan, yaşı kaç olursa olsun anne eli değmiş yemeklerden vazgeçemeyenleri düşünerek Nostalji serisini tasarladı.  Emsan’ın yedi parçadan oluşan Nostalji Tencere Seti, eski dövme bakır görüntüsüyle geçmişin izlerini taşırken anne eli lezzetinin keyfini çıkarmanızı sağlıyor. İşlevsel ürünleriyle mutfaklara pratiklik sunan Emsan, kısa sürede lezzetli yemekler hazırlamada yardımcı olacak özel bir ürün geliştirdi. …

Devamını oku »

Dardanel’den Türkiye’de Bir İlk Daha

Yeniliklerinde hız kesmeyen ve lezzet tutkunlarına farklı deneyimler sunmak için büyük bir tutkuyla çalışan Dardanel, Türkiye’de yine ilklere imza attı. Dardanel’in, taze ve tüketime hazır olarak sunulan 4 yeni ürünü mezgit schnitzel, limonlu levrek schnitzel, karidesli patates kroket ve midye tava, deniz ürünü aşıklarıyla buluştu. Taze ve tüketime hazır olan bu ürünler, Türkiye’de ilk olma özelliğini de taşıyor. Dardanel’in, sadece …

Devamını oku »

Formda Tutan Çorba: “Borş Çorbası”

Sovyetler Birliği mutfaklarının en sevilen lezzetlerini sunan “Matruşka Tavern” Caddebostan’da, “Matruşka Bistro” ise Astoria AVM’de hizmet vermeye devam ediyor. Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Türk Cumhuriyetlerinin en özel tatlarını sunuyor. Farklı menüsüyle dikkat çeken mekanda, hem besleyici, hem de formda tutan “Borş Çorbası” şimdiden konukların vazgeçilmezi arasında. Özellikle Rusların ve Orta Asya ülkelerinin geleneksel yemekleri arasında olan çorba, doyurucu olması ve …

Devamını oku »

Yörsan Türkiye’nin Geleneksel Tatlarını Dünyayla Buluşturdu 

Türkiye’nin lezzet ustası Yörsan, uluslararası gıda sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Gulfood Manufacturing 2015’te geleneksel ve yeni ürünleriyle ilgi odağı oldu. Dubai’de gerçekleşen fuarda Yörsan ürünlerinin lezzetleri kadar yeni tasarımları da ziyaretçilerden tam not aldı. Türkiye’de adı “doğallık, lezzet, geleneksellik ve ustalık“la özdeşleşen Yörsan, Dubai’de düzenlenen ve dünya gıda sektörünün en önemli oyuncularını her yıl bir araya getiren Gulfood …

Devamını oku »

Kışı Çorba Ve Bitki Çayıyla Geçirdik

Kipa’ya göre sağlık veren bitki çayları, protein kaynağı bakliyatlar, içimizi ısıtan çorbalar, vitamin deposu mevsim meyveleri ve birbirinden leziz yaş pastalar geride bırakmaya hazırlandığımız kış aylarının yükselen trendleri oldu. Türkiye’nin önde gelen perakende zinciri Kipa, soğuk kış aylarında sunduğu kaliteli ürünler ve aile bütçesine katkı sağlayan teklifleriyle müşterilerinin içini ısıttı. Yurt genelindeki Kipa mağazalarında bu yıl bitki çayı, kahve, reçel, …

Devamını oku »

Gıda Sektöründe AR-GE ve İnovasyona Ege İhracatçı Birlikleri İmzası

Yaşamın temel kaynakları arasında ilk sıralarda gıda geliyor.  Gıda israfı ve yeterli gıda üretimi için kaynakların sınırlı kalması tüm dünyada gıda teknolojilerinin önemini artırıyor. Ege İhracatçı Birlikleri de gıda sektöründe sürdürülebilir, rekabetçi ve yenilikçi projeleri hayata geçirmek amacıyla “Gıda Ar-Ge Proje Pazarı”nı bu yıl üçüncü kez düzenliyor. Ar-Ge Proje Pazarı ile sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren Ege İhracatçı Birlikleri, …

Devamını oku »

Yeni Bitter “DAMAK Gece” Kışkırtıcı Yeni Efsane

Yüzde 55 kakao oranı içeren bitter çikolatası ve taptaze Antep fıstıklarıyla yeni  bir efsane Nestlé DAMAK Gece çikolataseverlerle buluştu. Nestlé DAMAK Gece, yeni heyecanlar arayanlar için, tutkulu ve kışkırtıcı bir deneyim sunuyor. Taptaze Antep fıstıkları ve dayanılmaz Nestlé Çikolatasıyla çikolataseverlerin vazgeçilmezi Nestlé DAMAK’tan yeni bir efsane “Nestlé DAMAK Gece”, çikolata tutkunlarının beğenisine sunuldu. Yeni deneyimler keşfetmek, hayatı dolu dolu yaşamak …

Devamını oku »

İstanbul’un Yepyeni Mutfak Sanatları Atölyesi S Akademi Açılıyor

Özsüt İstanbul Koşuyolu’nda mutfak sanatına ilgi duyanlar için yepyeni bir atölye açtı. S Akademi, uzman şeflerin önderliğinde gerçekleşecek workshopları ile mutfakta kendini geliştirmek isteyen amatör ruhların buluşma noktası olacak. 4 Mart Çarşamba günü İtalyan mutfağından bir menünün yapılacağı ilk workshop ile açılacak olan S Akademi’de dünya mutfaklarından tatlı ve pastalara kadar pek çok farklı alana yönelik çalışmalar yapılacak. 7 Mart …

Devamını oku »