Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 18)

Haber Turu

Dünya Bakliyat Günü

Dünya Bundan Sonra Her Yılın Üçüncü Çarşambası ‘Dünya Bakliyat Günü’nü Kutlayacak Birleşmiş Milletler’in 2016 yılını Dünya Bakliyat Yılı ilan etmesinin ardından, bakliyat sektörünün en büyük birliği olan Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu da (GPC) her yıl ‘Dünya Bakliyat Günü’ kutlanmasına karar verdi. Buna göre; her yıl Ocak ayının üçüncü Çarşambası, tüm dünyada ‘Bakliyat Günü’ olarak kutlanacak. Bu yıl 18 Ocak Çarşamba tarihine denk …

Devamını oku »

Yarıyıl Tatili İçin Velilere Ödevler

Öğrencilerin büyük heyecanla beklediği sömestr tatili geldi, çattı. Peki, çocukların pek çok programı sığdırmak istedikleri bu 15 gün en verimli nasıl geçirilir? Anne ve babalar tatili nasıl planlamalı? DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Uzman Psikolog Ayşen Kayahan anlatıyor. Tüm öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği yarıyıl tatili 20 Ocak tarihinde başlıyor. Milyonlarca öğrenci 15 gün boyunca yapacakları tatilin hayalini kuruyor. Bu hayale bir de …

Devamını oku »

‘Gidecek Yer Kalmadı’

kalust şalcıoğlu

Bir Hayal Tiyatro tarafından sahneye konulan ve Ulukan Özpolat’ın yazıp yönettiği “Gidecek Yer Kalmadı” tiyatro oyununda, vodvil tarzı oyunlarda seyirciyi kahkahaya boğarken görmeye alıştığımız oyuncu ve aynı zamanda Yemek Zevki şeflerinden Kalust Şalcıoğlu’nu sinirli bir cinayet masası başkomiseri rolünde buluyoruz… Oyun “The Sunrise Film Festival”de yarışacak Geçtiğimiz haftalarda İngiltere’ye gidip “The Sunrise Film Festival”de yarışacak 22 dakikalık bir kısa filmde …

Devamını oku »

Türk Mutfağı, Türk Sinemasında Görünmüyor

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nın (TÜRSAK) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirdiği 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, yeni bölümü Gastronomi Filmleri ile her gçen gün daha da parlıyor. Dünyanın seçkin festivallerinde yer almış filmlerin gösterimlerinin yanı sıra uzmanlarca gerçekleştirilen film sunumları hem sinemaseverler hem de gastronomi meraklıları için yepyeni ufuklar açıyor. Bunlardan biri de “Sınırların Dışında; …

Devamını oku »

Daha Az Ye, İsraf Etme, Herkes Doysun!

Herkes Doysun

Milano’da 7’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu’nda dünya çapında bu zamana kadar gerçekleştirilen en kapsamlı “Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi”ni yayınladı. Türkiye’nin 25 ülke arasında 19’uncu olduğu endeksle ilgili konuşan BCFN Başkanı Guido Barilla, forum için bu yıl “Daha iyi beslen. Daha az ye. Herkes için gıda” sloganını seçtiklerini söyledi Dünyada gıda ve beslenmeye ilişkin sorunları analiz etmek amacıyla kurulan BCFN, …

Devamını oku »

Mutfağınızı Daha Temiz Yapacak 10 Pratik Bilgi

mutfak dolabı temizleme

Mutfağınızı Daha Temiz Yapacak 10 Pratik Bilgi Ev temizliğinde zorlanan belki de bütün gün çalışan hanım efendiler için mutfakta kullanılacak 10 çabuk ve hızlı temizlik yöntemleri 1- Mutfak dolapları nasıl temizlenir? Kabartma tozuyla bitki yağını karıştırarak mutfak dolaplarınızdaki inatçı lekelerden kurtulun. Bunun için 1 kaşık bitki yağı ile iki kaşık kabartma tozunu karıştırın. Sonrasında yağ ve kir lekelerinin üzerine bu …

Devamını oku »

3. Milas Zeytin Hasat Şenliği Kutlandı

zeytinyağlı yemek

Tane Tane Lezzet, Damla Damla Sağlık 3. Milas zeytin hasat şenliği etkinliklerle kutlandı. Zeytinyağının sofralardaki kullanımına dikkat çekmek ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yapılan yemek şovu konuklardan büyük ilgi gördü. Şefler, zeytin ve zeytinyağını kullanarak ülkelere özgü pişirme tekniklerini ve yemekleri tanıttı. Şenliğe Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan, Hırvatistan ve Yunanistan’dan da katılım gösteren şefler, mahalleler arası zeytinyağlı yemek yarışmasında sunulan …

Devamını oku »

Sürrealist tatlar…

eren aydın

Sürrealist tatlar… Tüm dâhiler gibi Salvador Dali de eksantrik, yerinde duramayan, hırslı bir kişiliğe sahipti. Ressam, yazar, illüstrasyon sanatçısı, mücevher ve mobilya tasarımcısı olan Salvador Dali, mantık filtresinden geçmeden özgür bireysel ifadenin yani sürrealizmin en önemli ressamlarından… “Hayırdır? Sanata mı soyundun, resme mi merak sardın?” dediğinizi duyuyorum elbet… Her zaman söylediğim gibi yineliyorum. “yemek işi gerçekten bir sanat…” Zaten sanatın …

Devamını oku »

Ateşbaz-ı Veli Mutfak Günleri’nin konukları…

Salvatore Denaro, Susan Loomis

Konya’da bir Ateşbaz-ı Veli… Konya’yı ve Mevlana hazretlerini dördüncü kez ziyaretim Eylül ayı içinde oldu. Her seferinde olduğu gibi huşu içinde dua ettim… Türbenin ihtişamı, sükun veren mistik havası ile büyülendim. Bu kez, mesleğimle ilgili bir konuda buradayım. Mevlana’nın aşçıbaşısı olarak bilinen, ismini oradan alan ”Ateşbaz-ı Veli Mutfak Günleri”nin konukları arasındayım. Ateşbaz, ateşle oynayan demektir. Mevleviler arasında önemli bir yeri …

Devamını oku »

Minik şefler, Dünya Şefler Günü’nde mutfağa girdi

Beslenebilirim Projesi

Nestlé’nin, Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde yürüttüğü, on binlerce çocuğun yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konusunda farkındalığı geliştirmeyi amaçlayan Beslenebilirim projesi kapsamında, İstanbul Kadıköy Nihat Işık İlkokulu’nda Dünya Şefler Günü’ne özel etkinlik düzenlendi. Dünya Aşçılar Birliği’nin de destek verdiği etkinlikte öğrenciler, Nestlé Professional Şefi Ethem Aydemir ile birlikte sağlıklı ve eğlenceli menüler hazırlamanın inceliklerini öğrendiler. Nestlé’nin çocukların küçük yaşlardan itibaren …

Devamını oku »