Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler İftar Yemekleri

Etli Bezelye

by Yemek Zevki Editör
01 Temmuz 2015
in İftar Yemekleri, Tarifler
483 10
0
Etli Bezelye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

etli_bezelye_yemek_zevkiEtli Bezelye İçin Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet soğan

200 gram kuşbaşı et

500 gram iç bezelye

1 adet patates

1 adet havuç

1 tatlı kaşığı salça

Tuz

(4 Kişilik)

Etli Bezelye Hazırlanışı:

Tereyağı ile sıvı yağı tencerede ısıtın. Kıyılmış soğanları ve kuşbaşı etleri ekleyin. Orta ateşte arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun.

Ayrı bir tencerede bezelyeleri suda 10 dakika haşlayın. Suyunu atmayıp bezelyeleri süzgeç yardımı ile içinden alın.

10 dakika etleri kavurduktan sonra iri doğranmış patates ile havucu ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra suda inceltilmiş salçayı ve 2 su bardağı kadar bezelye haşlama suyu ilave edin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra süzmüş olduğunuz bezelyeleri ekleyin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ateşi kısın. 20-25 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip hafifçe karıştırın. İsteğe göre kıyılmış dereotu ile servis yapın.

Tags: bezelyeEtli BezelyeEtli Bezelye hazırlanışıEtli Bezelye MalzemelerEtli Bezelye Tarifiiftarramazanramazan menüsüyemekyemek tarifleriyemek zevki
Previous Post

Tencerede Patatesli Köfte

Next Post

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinyağlı Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki