1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
200 gram kuşbaşı et
500 gram iç bezelye
1 adet patates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
(4 Kişilik)
Etli Bezelye Hazırlanışı:
Tereyağı ile sıvı yağı tencerede ısıtın. Kıyılmış soğanları ve kuşbaşı etleri ekleyin. Orta ateşte arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun.
Ayrı bir tencerede bezelyeleri suda 10 dakika haşlayın. Suyunu atmayıp bezelyeleri süzgeç yardımı ile içinden alın.
10 dakika etleri kavurduktan sonra iri doğranmış patates ile havucu ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra suda inceltilmiş salçayı ve 2 su bardağı kadar bezelye haşlama suyu ilave edin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra süzmüş olduğunuz bezelyeleri ekleyin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ateşi kısın. 20-25 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip hafifçe karıştırın. İsteğe göre kıyılmış dereotu ile servis yapın.