Ana Sayfa » Etiket arşivi: yöresel yemekler (sayfa 6)

Etiket arşivi: yöresel yemekler

Danette’den, eğlenceli ve sağlıklı yepyeni bir atıştırmalık: Danette 2’lim

Muhteşem çikolata lezzeti ve sütün enfes birleşiminden oluşan Danette 2’lim, yeni tüp formatıyla, çocuklara ve büyüklere eğlenceli atıştırmalık keyfi sunuyor. Danette ailesinin yeni üyesi olan Danette 2’lim iki lezzeti bir arada sunarak çocukların ve büyüklerin favori sağlıklı atıştırmalığı olmaya aday. Hem muhteşem çikolata tadını hem de taze süt lezzetini bir arada deneyimlemek isteyenler, Danette 2’lim ile bu ikili lezzetin tadını …

Devamını oku »

Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler 8 adet kurutulmuş patlıcan 100 gram pirinç 100 gram parça kuzu eti 25 gram domates salçası 25 gram biber salça 1 adet soğan Tuz, karabiber Yoğurt Sos İçin: 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı kaynar su Tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte, 20 dakika pişirin. Hazırlanışı Küçük bir tencerenin …

Devamını oku »

Pazı Yaprağında Lor Dolması

Malzemeler 200 gram lor peyniri 300 gram yemeklik bulgur Maydanoz Sıvı yağ Dereotu Yarım kilo pazı yaprağı 2 diş sarımsak Tuz Karabiber Çaşır otu ile servis edilir. (Erzurum yöresine ait olup, doğal ortamda yetişir. Şeker hastaları için çok faydalı olduğu tespit edilmiştir) Hazırlanışı Maydanoz, soğan, dereotu, sarımsak ve naneyi ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın. İçine ayrı bir kapta …

Devamını oku »

Testi Kebabı

Malzemeler 400 gram kuzu eti 200 gram arpacık soğan 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı 50 gram sıvı yağ 1 yemek kaşığı biber salçası 4 adet defne yaprağı 100 gram çeri domates Taze kekik Tuz Karabiber Kapağı İçin: Un Su Hazırlanışı Geniş bir kabın içerisine sıvı yağ, salça ve baharatları koyup, içine dinlendirilmiş kuzu etini ekledikten sonra marine edin. Soğan, …

Devamını oku »

Narlı Pilav

Malzemeler: 3,5 su bardağı su 2 su bardağı pirinç 2 çay bardağı file badem 30 gram tereyağı 1 adet nar Tuz Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Narı soyun ve tanelerini ayıklayın. Tereyağını tencerede eritin ve pirinci ekleyin. Pirinci sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Su ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısın bademleri ekleyip karıştırın ve pirinçler …

Devamını oku »

Yoğun Kıvamlı Tropicana Isparta Elma Nektarı

Türkiye’nin yerel meyve sularını sofralara taşıyan Tropicana, yepyeni lezzetler sunmaya devam ediyor. Torpicana şimdi de yine bir ilki gerçekleştiriyor ve Türkiye’nin ilk Puslu / Yoğun Kıvamlı Elma Nektarını sevenleriyle buluşturuyor. Isparta’nın leziz elmalarının posaları ile beraber sıkılmasıyla üretilen Tropicana Isparta Elma Nektarı, raflardaki yerini aldı. Dünyanın 1 numaralı meyve suyu markası Tropicana, lezzeti ve kalitesi ile kısa sürede herkesin beğenisini …

Devamını oku »

Yağa adını veren efsane marka ‘Salat’ yeniden sofralarda

1950’den bu yana ayçiçek yağı denilince ilk akla gelen ve “Yemeklere tadını, yağa adını veren” marka olarak hafızalara kazınan Salat, sofralarınıza geri dönüyor. Mutfakların ve sofraların özlediği doğallığı, hafifliği ve kaliteyi geri getiren Salat, yenilenen ambalajı ile yemeklerinize lezzet katmaya geliyor. Kızartma, salata, hamur işleri gibi sıcak ve soğuk tüm yemeklerinizde sağlıklı bir şekilde kullanabileceğiniz Salat yağları, sizleri çocukluğunuzun özlenen …

Devamını oku »

Topaz’dan Aralık ayının en lezzetli balığı: Dülger Balığı

Akdeniz ve Osmanlı mutfağını kendine has yenilikçi yaklaşımıyla yorumlayan Topaz, menüsüne mevsimin en taze ve leziz seçeneklerini eklemeye devam ediyor. Topaz’ın Aralık ayına özel lezzeti, mevsimin sunduğu en enfes balıkların başında gelen Dülger Balığı. Akdeniz ve Osmanlı mutfağını yenilikçi yaklaşımıyla yorumlayan ve menüsündeki her lezzeti yöresinden temin eden Topaz, konuklarına mevsimin en taze ve leziz seçeneklerini sunmaya devam ediyor. Menüsünde …

Devamını oku »

İran Pilavı

Malzemeler: • 2 su bardağı yasemin pirinci • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ • 2 adet orta boy patates • 2 dal taze kekik • Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda önce yüksek ateşte birkaç dakika haşlayın. Ateşi kısıp 5 dakika daha haşladıktan sonra …

Devamını oku »

Süryanı İçli Köftesi (KİTTERRAHA)

Malzemeler: 300 gram orta yağlı kıyma 3 adet soğan 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, pul biber Tuz 100 gram çekilmiş ceviz içi Hamuru İçin: 200 gram yağsız dana kıyma 200 gram ince bulgur 200 gram yarma bulgur 200 gram irmik Tuz Üzeri İçin: Süzme yoğurt 50 gram tereyağı Toz biber   Hazırlanışı: İç …

Devamını oku »