Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Narlı Pilav

Narlı Pilav

1473

Malzemeler:

3,5 su bardağı su

2 su bardağı pirinç

2 çay bardağı file badem

30 gram tereyağı

1 adet nar

Tuz

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzün. Narı soyun ve tanelerini ayıklayın. Tereyağını tencerede eritin ve pirinci ekleyin. Pirinci sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Su ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısın bademleri ekleyip karıştırın ve pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve nar tanelerini ilave edip harmanlayın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

OKU ➤  Adana Usulü Etli Kabak Dolması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir