Ana Sayfa » Etiket arşivi: YemekZevkiDergisi (sayfa 2)

Etiket arşivi: YemekZevkiDergisi

Cheesecake

Cheesecake (4 – 6 Kişilik) Cheesecake İçin Malzemeler 280 gram krem peynir 100 gr toz şeker 3 adet bütün yumurta 20 gram nişasta 100 gram krema Crumble İçin: 2 paket eti burçak 200 gram tereyağı 80 gram toz şeker 5 gram tuz Cheesecake Hazırlanışı Krem peynir ve şekeri büyük bir kaba koyup çırpma teli ile çırpın . Un ve vanilyayı …

Devamını oku »

Közde Kabaklı Patlıcan

Közde Kabaklı Patlıcan (4 – 6 Kişilik) Közde Kabaklı Patlıcan İçin Malzemeler 8 adet orta boy patlıcan Yarım demet dere otu 200 gram haşlanmış siyah mercimek 4 adet kabak 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı Közde Kabaklı Patlıcan Hazırlanışı Patlıcan ve kabakları elektrikli ızgarada veya mangalda közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra,  suyunu salması için 1 saat süreyle bir süzgeçte …

Devamını oku »

Akya Balığı Yahnisi

Akya Balığı Yahnisi (4 Kişilik) Akya Balığı Yahnisi İçin Malzemeler 1 kilo akya balığı fileto 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 3 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 250 gram haşlanmış maş fasulyesi 50 gram tereyağı Yarım çay bardağı ay çiçek yağı 1.5 su bardağı sıcak …

Devamını oku »

Pavlova Tatlısı

Pavlova Tatlısı (6 Kişilik) Pavlova Tatlısı İçin Malzemeler: 6 adet yumurta akı 350 gram toz şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 tutam tuz Süslemek İçin: Orman meyveleri Pavlova Tatlısı Hazırlanışı Fırını 140 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Elektrikli çırpıcıyı düşük hızda çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Aralıklı …

Devamını oku »

Etna Lokum Tarifi

Etna Lokum İçin Malzemeler:  1 Tutam Dağ Kekiği 1 Tutam Biberiye 2 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Tane Karabiber 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı 1 Çay Kaşığı Okyanus Tuzu 1 Yemek Kaşığı Yağsız Süt 5 Adet Orta Büyüklükte Küp Şeklinde Doğranmış Soyulmamış Patates Cafe De Paris ( SOS) 800 Gram Kare Şeklinde Doğranmış Bonfile ( …

Devamını oku »

Abısta

Abısta (4 Kişilik)  Abısta İçin Malzemeler: 5 su bardağı su Abaza peyniri Mısır unu ( kontrollü olarak aldığı kadar ) 1 tutam tuz Abısta Hazırlanışı: Suyu tencere aktarın. Kaynayınca azar azar mısır ununu ekleyin, çok katı olmayan, hafif ele yapışacak kıvama geldiğinde ateşi kısın. Sürekli karıştıra karıştıra 15 dakika boyunca pişirin. Hafif hafif yanık kokusu gelmeye başlayınca pastamız hazır demektir. …

Devamını oku »

İFTAR SOFRALARININ BAŞTACI; KARPUZ

Karpuzun sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Bir porsiyonu 50-60 kalori olan karpuz yazın hem serinlik veriyor hem de tatlı ihtiyacını karşılıyor. Ramazan’da da iftar sofralarının baş tacı olan karpuzun alınması gereken miktarının kişinin cinsiyetine, hareketine, sağlık durumuna, boy ve kilosuna göre değiştiğini söyleyen Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel karpuz tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Miktar kişiye göre değişir …

Devamını oku »

Panna Cotta

Panna Cotta (4 Kişilik) Panna Cotta İçin Malzemeler: 1,250 gram krema 250 ml. süt 200 gram şeker 500 gram bitter çikolata 500 gram beyaz çikolata Taze nane Panna Cotta Hazırlanışı: Krema, süt ve şekeri ocakta kaynattıktan sonra çikolataları ekleyin ve arzunuza göre iki renk halinde bardaklara doldurun. Bardakları soğumaya bırakın. Yine arzunuza göre farklı meyvelerle servis edebilirsiniz. #PannaCotta #PannaCottaTarifi #TatlıTarifleri …

Devamını oku »

Patates Topları Video

Patates Topları İçin Malzemeler; 4 adet Patates 3 yemek kş Zeytinyağ 4 yemek kş Su 3 diş Sarımsak 1/2 demet Maydanoz Karabiber Pul biber Tuz #PatatesTopları, #Patates, #Tarifler, #YemekZevki, #YemekZevkiDergisi, #Video

Devamını oku »

Mango Kompostosu

Mango Kompostosu (6 Kişilik) Mango Kompostosu İçin Malzemeler: 3 adet mango Yarım limonun suyu 8 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker 1 dal taze nane   Mango Kompostosu Hazırlanışı: Suyu ve şekeri kaynatın. Elma dilimi şeklinde doğradığınız mangoyu ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha haşlayın. Ocaktan alın, taze nane ekleyin. Soğuyunca servis yapın. #MangoKompostosu #MangoKompostosuTarifi #MangoKompostosuMalzemeler #KompostoTarifi …

Devamını oku »