Ana Sayfa » Etiket arşivi: YemekZevkiDergisi (sayfa 5)

Etiket arşivi: YemekZevkiDergisi

Mutancana

Mutancana İçin Malzemeler 800 gram kuzu eti 100 gram arpacık soğan 50 gram soyulmuş iç badem 50 gram kuru kayısı 50 gram kurutulmuş mürdüm eriği 50 gram kuru incir 2 yemek kaşığı 2 yemek kaşığı bal Tuz 2 su bardağı ılık su 2 çay kaşığı sumak   Mutancana Hazırlanışı Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara …

Devamını oku »

Pesto Soslu Çipura

Pesto Soslu Çipura (1- 2 Kişilik) Pesto Soslu Çipura İçin Malzemeler 700 gram Çipura balığı 200 gram krema 20 gram pesto sos 100 gram zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Pesto Soslu Çipura Hazırlanışı Balığı temizleyip bol suda yıkayın. Daha sonra filetosunu çıkartın. Güvece veya fırın tepsisine zeytinyağı sürüp, balığı koyun. 200 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika …

Devamını oku »

Temel Pizza Hamuru

Temel Pizza Hamuru (4 kişilik) Pizza Hamuru İçin Malzemeler 3.5 – 4 su bardağı un 15 gram yaş maya 1 çay bardağı süt 1 çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz   Pizza Hamuru Hazırlanışı: Yaş mayayı ılık şekerli sütte, su köpürünceye kadar karıştırın. Kontrollü olarak azar azar unu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. …

Devamını oku »

Ev Yapımı Sneakers

Ev Yapımı Sneakers (4 – 6 Kişilik) Ev Yapımı Sneakers İçin Malzemeler 1,5 – 2 su bardağı fındık Alt Tabanı İçin: 175 gram tereyağı (yarısı margarin olabilir) 1 su bardağının dörtte üçü pudra şekeri 2 su bardağı un Karamelli Kısmı İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı krema 1 dolu yemek kaşığı tereyağı …

Devamını oku »

Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar

Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar (4 Kişilik) Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar İçin Malzemeler: 75 ml. su Yarım su bardağı toz şeker 6 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı toz şeker Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar  Hazırlanışı: Su ile toz şekeri küçük bir sos tenceresinde karıştırarak şurup kıvamına gelene dek hazırlayın. İnce ince …

Devamını oku »

Sicilya Pizza

Sicilya Pizza (2 Kişilik)  Sicilya Pizza İçin Malzemeler: 125 gram pizza hamuru 100 gram domatesli sos 120 gram mozzarella peyniri 40 gram parmesan peyniri 30 gram çeddar peyniri 20 gram gorgonzola peyniri 35 gram zeytin 20 gram kurutulmuş domates   Sicilya Pizza Hazırlanışı: Pizza hamurunu pizza tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerine domatesli sostan dökün, iyice yayın. Pizza malzemelerini istediğiniz gibi …

Devamını oku »

Naneli Karadut Sorbe

Naneli Karadut Sorbe (4 Kişilik) Naneli Karadut Sorbe İçin Malzemeler 2 bardak saplarından ayrılmış karadut 2 çorba kaşığı bal 12 dal taze nane Yarım limonun suyu Naneli Karadut Sorbe  Hazırlanışı Mutfak robotuna koyduğunuz dutların üzerine 2 dolu çorba kaşığı bal gezdirip, robotu çalıştırın. Dutlar tamamen parçalanmaya başlayınca, limon suyunu ilave edin. Bu karışımı bir kaba alın ve havanda ezerek parçalanmış …

Devamını oku »

Etli Taze Fasulye

Etli Taze Fasulye (4 Kişilik) Etli Taze Fasulye İçin Malzemeler 250-300 gram siniri alınmış dana kuşbaşı et 750 gram kadar taze fasulye 3-5 baş sarımsak 2 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası Sıvı yağ, dilerseniz biraz tereyağı Baharatlar; Kekik, kırmızı pul biber, tuz (dilerseniz karışık çeşni) Etli Taze Fasulye Hazırlanışı Taze fasulyeyi …

Devamını oku »

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk (6 Kişilik) Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk İçin Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı sıcak su 2 adet Kent Borringer Tavuk Bulyon 6 çorba kaşığı Aysan Ayçiçek Yağı  1 adet havuç 1 adet dolmalık sarı biber 1 adet kapya biber 1 adet Girit kabağı Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk Hazırlanışı: Pirinci 1 …

Devamını oku »