Ana Sayfa » Etiket arşivi: YemekZevkiDergisi

Etiket arşivi: YemekZevkiDergisi

Güneşle aranıza mesafe koyun

Güneşle aranıza mesafe koyun

Güneşle aranıza mesafe koyun Güneş, kötü huylu bir sevgili gibi… Onsuz yaşayamıyoruz, onu çok seviyoruz, ama bize zarar veriyor ve yaşlandırıyor. 23 yıllık Özel Dermamed Poliklinikleri’nin kurucusu Dr. Levent Türbedar’la bu kötü sevgilinin nedenlerini, nasıllarını ve verdiği zararlardan nasıl kurtulabileceğimizi konuştuk. “DNA hasarlarına neden oluyor” Yaşam kaynağı olan bir şeyin aynı zamanda bu kadar zararlı olması gerçekten ilgi çekici. Türbedar, …

Devamını oku »

Baklalı Yaprak Sarma

Baklalı Yaprak Sarma Malzemeler • 1 kilo salamura yaprak • 2,5 su bardağı iç bakla • 1 su bardağı yarma buğday • 1 su bardağı ince bulgur • 3 adet büyük boy soğan • 1 kilo salamura yaprak • 1 kilo koyun eti (tercihen sırt kısmı) • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet büyük boy domates • Yarım demet …

Devamını oku »

Pazılı Kuzu

Pazılı Kuzu Malzemeler • 1 kilo kuzu eti • 20 gram tereyağı • 2-3 diş sarımsak • 1 adet büyük boy havuç • Birkaç yaprak pazı • 1 küçük kase arpacık soğan • 1,5 çay bardağı sıcak su • Tuz, karabiber • Birkaç dal taze keki Pazılı Kuzu Hazırlanışı: Havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Etleri kuşbaşı doğrayın. Pazı yapraklarının damarlı kesimlerini …

Devamını oku »

Köfteli Yayla Çorbası

Büyük görseli görmek için tıklayınız Köfteli Yayla Çorbası Malzemeler: • 1,5 litre su • 1 kahve fincanı pirinç • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 kase yoğurt (oda ısısında) • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet yumurtanın sarısı • Yarım demet dereotu Köfte için: • 250 gram kıyma • 1 çorba kaşığı ince bulgur • 1 adet küçük boy …

Devamını oku »

Uçar Kebap

Büyük görsel için tıklayınız Uçar Kebap Malzemeler: • 200 gram bonfile (löp et) • 60 gram kıyma ( 3 adet köfte için ) • 100 gram tavuk göğüs • 25 gram tırnak pide • 20 gram parmak patates • 20 gram yoğurt • 1 adet sivri biber • Yarım domates Uçar sos için: • 2 kaşık tereyağı • 1 kaşık salça …

Devamını oku »

Domates Soslu Makarna

Büyük görseli görmek için tıklayınız Domates Soslu Makarna Malzemeler: • 3 adet olgun domates • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet orta boy beyaz soğan • 4-5 diş sarımsak • 2 adet sivribiber • 2 çay kaşığı kekik • 2 çorba kaşığı sirke • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber • 1 çay kaşığı pul biber • 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Ton Balıklı Buğday Salatası

Büyük görsel için tıklayınız Ton Balıklı Buğday Salatası Malzemeler: • 1 su bardağı buğday • 160 gram ton balığı • 1 adet dolmalık veya salçalık kırmızı biber • 5-6 yaprak kurutulmuş domates • Yarım demet maydanoz • Yarım demet dereotu • 5-6 yaprak taze fesleğen • 1 su bardağı haşlanmış mısır • 1 adet limonun suyu • 1 çorba kaşığı nar …

Devamını oku »

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Malzemeler: 2 su bardağı kepekli pirinç 3,5 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı bezelye Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Hazırlanışı: Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci ılık suda bekletin. Daha sonra …

Devamını oku »

Günde Bir Avuç Kuruyemişle yıllara Meydan Okuyun

ENFEKSİYONLARA DOĞAL İLAÇ: ANTİOKSİDANLAR    Emeklilik döneminde ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarına karşı ‘renkli’ beslenerek önlem alabilirsiniz. Kanser ve kalp hastalıklarından korunmak için antioksidan açısından zengin sebze ve meyvelerin nimetlerinden yararlanabilirsiniz. Yapılan araştırmalar haftada 4 porsiyon fındık tüketenlerde Tip-2 diyabet riskinin yüzde 13 oranında azaldığı; haftada 7 porsiyon tüketenlerde ise kalp hastalıkları riskinin yüzde 29 düştüğünü gösteriyor.   Her yıl 28 Haziran–4 …

Devamını oku »

Soğanlı Kiş

Soğanlı Kiş (6 Kişilik) Soğanlı Kiş İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 150 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Bir tutam tuz Yarım çay fincanı soğuk su Harcı İçin: Yarım kilo kırmızı soğan 1 çorba kaşığı esmer şeker 350-400 gram mantar Balsamik sirke 1 kutu krema 1 adet yumurta Yarım bardak rende kaşar 2 çorba kaşığı …

Devamını oku »