Ana Sayfa » Etiket arşivi: YemekZevkiDergisi (sayfa 3)

Etiket arşivi: YemekZevkiDergisi

Buğdaylı ve Cevizli Salata

Buğdaylı ve Cevizli Salata (2 Kişilik) Buğdaylı ve Cevizli Salata İçin Malzemeler: 1 adet küçük boy kıvırcık marul 1 küçük kase ceviz içi 1 su bardağı haşlanmış buğday Yarım kutu Akdeniz yeşillikleri 1 adet domates 1 küçük kase ufalanmış lor veya tulum peyniri Sosu İçin: 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı ayva sirkesi   Buğdaylı …

Devamını oku »

Ananas Kompostosu

Ananas Kompostosu (6 Kişilik) Ananas Kompostosu İçin Malzemeler: 6 dilim ananas 1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 5 çorba kaşığı toz şeker   Ananas Kompostosu Hazırlanışı: Suyu ve şekeri bir taşım kaynatıp ananasları ilave edin. 10 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Soğuyunca yağsız olarak tavada kavrulmuş dolmalık fıstıklarla birlikte servis …

Devamını oku »

Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye)

Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye) (4 Kişilik) Agurdıdırşısı İçin Malzemeler: 500 gram barbunya fasulye 1 adet büyük boy kuru soğan 2 yemek kaşığı acıka (olmazsa olmazı) Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz (kontrollü olarak ekleyin, çünkü acıkanın tuzu yeterli oluyor) 10 dal taze kişniş 2 dal taze sarımsak 2 adet taze soğan Agurdıdırşısı  Hazırlanışı: Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Soğanı soyup ince ince …

Devamını oku »

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu (6 Kişilik)   Çilek Kompostosu İçin Malzemeler: 500 gram taze çilek 1 dal taze nane yaprağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker   Çilek KompostosuHazırlanışı: Suyu ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Enine ikiye kesilmiş çilekleri ve …

Devamını oku »

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası (4 Kişilik) Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası İçin Malzemeler: 2 adet havuç 2 adet közlenmiş patlıcan 2 adet orta boy kereviz 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 500 ml krema Tuz, karabiber, muskat cevizi   Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası Hazırlanışı: Bütün malzemeleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve sıvı yağ ile karamelize ettikten sonra blender yardımıyla …

Devamını oku »

Portakallı Enginar

Portakallı Enginar (6 Kişilik) Portakallı Enginar İçin Malzemeler 6 adet enginar 1 adet havuç 1 adet patates 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve) 1 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 çay kaşığı şeker 1 adet portakal suyu 1 adet ince dilimlenmiş portakal (kabuksuz) Tuz 1 su bardağı su   Portakallı EnginarHazırlanışı Havucu minik küp …

Devamını oku »

Vişneli Brownie

Vişneli Brownie (4 – 6 Kişilik) Vişneli Brownie İçin Malzemeler 150 gram bitter kuvertür çikolata 150 gram tereyağı 180 gram toz şeker 100 gram un 100 gram damla çikolata 100 gram ceviz 20 gram krema 3 adet yumurta 2 gram vanilya 20 gram vişne Vişne Sos İçin: 1 litre su 1 kilo vişne 500 gram şeker Kırmızı gıda boyası 500 …

Devamını oku »

Şekersiz Karadut Reçeli

Şekersiz Karadut Reçeli (1 Kavanoz Reçel İçin) Şekersiz Karadut Reçeli İçin Malzemeler 2 su bardağı karadut 3 yemek kaşığı Hindistancevizi suyu 2 yemek kaşığı chia tohumu 1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal (opsiyonel ) Şekersiz Karadut Reçeli Hazırlanışı Dutları güzelce yıkayın ve saplarını temizleyin. Orta boy bir tencereye aldıktan sonra, üzerine Hindistancevizi suyunu …

Devamını oku »

Güllü Bademli Şerbet

Güllü Bademli Şerbet (4 Kişilik) Güllü Bademli Şerbet İçin Malzemeler: 200 gram öğütülmüş badem 250 ml. su 500 gram toz şeker 10-12 adet kakule tohumu 1 kahve fincanı gül suyu (gıda için satılanlardan) 1 avuç gül yaprağı (yenilebilen cinsten)   Güllü Bademli Şerbet Hazırlanışı: Bademleri, şekeri ve suyu tencereye aktarın. Arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. …

Devamını oku »

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek (4 Kişilik) Kağıtta Levrek İçin Malzemeler 4 adet orta boy levrek fileto 4 dilim limon 2 adet havuç 2 adet  kuru soğan Kekik (varsa tercihen dağ kekiği 2-3 adet) Taze biberiye Yarım kırmızı kapya biber Tuz 4 adet çeri domates Tane karabiber Yağlı kağıt ve kağıdı yağlamak için zeytinyağı   Kağıtta Levrek Hazırlanışı Bütün levreği ayıklayın ve yıkayın. …

Devamını oku »