Ana Sayfa » Tarifler » Közde Kabaklı Patlıcan

Közde Kabaklı Patlıcan

kozde-kabakli-patlican

Közde Kabaklı Patlıcan

(4 – 6 Kişilik)

Közde Kabaklı Patlıcan İçin Malzemeler

8 adet orta boy patlıcan

Yarım demet dere otu

200 gram haşlanmış siyah mercimek

4 adet kabak

4 diş sarımsak

50 gram tereyağı

Közde Kabaklı Patlıcan Hazırlanışı

Patlıcan ve kabakları elektrikli ızgarada veya mangalda közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra,  suyunu salması için 1 saat süreyle bir süzgeçte bekletin. Beklerken kabakları küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Geniş ve çukur bir kaba alın ve dereotunu ekleyin. Bir teflon tavaya tereyağını koyup eritin. Siyah mercimek ve havanda döğdüğünüz sarımsağı ekleyip 2 dakika süreyle soteleyin. Daha sonra bu karışımı kapaklarla karıştırın. Soyulmuş patlıcanların içini açıp kabaklı mercimekli harç ile doldurun. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

#KözdeKabaklıPatlıcan #KözdeKabaklıPatlıcanTarifi #KözdeKabaklıPatlıcanMalzemeler #KözdePatlıcan #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir