Abısta

abista

Abısta

(4 Kişilik) 

Abısta İçin Malzemeler:

5 su bardağı su

Abaza peyniri

Mısır unu ( kontrollü olarak aldığı kadar )

1 tutam tuz

Abısta Hazırlanışı:

Suyu tencere aktarın. Kaynayınca azar azar mısır ununu ekleyin, çok katı olmayan, hafif ele yapışacak kıvama geldiğinde ateşi kısın. Sürekli karıştıra karıştıra 15 dakika boyunca pişirin.

Hafif hafif yanık kokusu gelmeye başlayınca pastamız hazır demektir. Üzerini kaşıkla düzelterek servis

tabağına ters çevirin. Kaşık yardımı ile biraz da yan taraflarını düzeltin. Sıcakken dilimlediğiniz abaza

peynirlerini dizin. Mutlaka sıcak sıcak servis yapın.

 

Pastalin’in Notu:

Ekmek yerine kullandığımız mamursayı bilmeyenler tek başına yerse bir şey anlamaz, yanında 

mutlaka özel yöresel yemeklerden biri olmalı ki bütünleşsin. Ayrıca sıcak yenmelidir. Mutlaka üzerinde peynir olacaksa, olmazsa olmazı yöresel peynirlerimizden abaza peyniri olmalıdır. 

OKU ➤  Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

Tavsiye

Köfteli Pizza

Sahura ne yapsam?

Sahura ne yapsam? İster akşamdan ön hazırlıklarını yapın ister sahura 1 saat kala kalkıp kolları …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir