Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça
Puan ver

patatesli-ve-peynirli-agzi-acik-pogaca

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça Malzemeler:
100 gram bitkisel margarin (veya tereyağı)
2 çorba kaşığı ayran
1 adet yumurtanın akı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı tam buğday unu
İç Malzemesi İçin:
1 parça sürk peyniri (mandalina büyüklüğünde)
100 gram süzme beyaz peynir
2 adet büyük boy haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz
1 küçük kase dilimlenmiş yeşil zeytin
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı kahvaltı sosu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı galeta unu

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça Hazırlanışı:
İç malzemesi için; Haşlanmış patatesleri tuzla birlikte çatalla ezin. Süzme beyaz peyniri ve sürk peyniri de ekleyip çatalla ezmeye devam edin. En son dilimlenmiş yeşil zeytini ilave edin. Karıştırıp kenarda bekletin. Hamur yoğurma haznesine oda ısısında yumuşamış margarini, ayranı, yumurta akını, tuzu, kabartma tozunu ve limon suyunda inceltilmiş karbonatı karıştırın. 1,5 bardak unu ekleyin. Yoğurmaya başlayın. En son kontrollü olarak kalan yarım bardak tam buğday ununu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yemek tabağından biraz daha büyük olacak şekilde elinizle açın. Üzerine patatesli ve peynirli malzemeyi yayın. Rulo şeklinde yuvarlayıp silindir haline getirin. Hamurdan bıçak yardımı ile üçgen parçalar kesin ve yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kahvaltı sosu ve zeytinyağı karışımından sürün, bolca galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin.

 

OKU ➤  Ton Balıklı Buğday Salatası

Tavsiye

Köfteli Pizza

Sahura ne yapsam?

Sahura ne yapsam?Puan ver Sahura ne yapsam? İster akşamdan ön hazırlıklarını yapın ister sahura 1 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir