Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Kaymaklı Güllaç

Kaymaklı Güllaç

kaymaklı-güllaç-yemek-zevki

Kaymaklı Güllaç İçin Malzemeler:

6 yaprak güllaç

3 su bardağı süt

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz içi

250 gram kaymak

(4-6 Kişilik) 

Hazırlanışı:

Sütü ve şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Bir tane güllaç yaprağını tepsiye yerleştirin. Üzerine şekerli sütten gezdirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üst üste yerleştirin. En üstteki yaprağın ortasına uzunlamasına kaymağı sürün ve ince çekilmiş ceviz içini serin. Daha sonra rulo şeklinde özenle sarın.  Dilimleyip kesin ve üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

 

OKU ➤  Ispanaklı Açma Böreği

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir