Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 23)

Etiket arşivi: yemek zevki

E.C.A. Titiz ile Temizliğe Açık Olun

E.C.A., teknoloji ve estetiği buluşturduğu panel radyatörlerinde yeni satışa sunduğu ‘Titiz’ teknolojisi ile fark oluşturuyor. Panel radyatörlerde standart bir özellik olarak sunulan E.C.A. Titiz’in kolay açılıp kapanabilen kapağı sayesinde radyatör içlerinin temizliği artık sorun olmaktan çıkıyor. Toz tutmayı zorlaştıran yapısı ise daha iyi hava akışı sağlayarak hijyenik ve sağlıklı bir ortam oluşmasını sağlıyor. Elginkan Topluluğu çatısı altında 30 yılı aşkın …

Devamını oku »

Çilekli Limonata

Çilekli Limonata İçin Malzemeler: • 2 su bardağı limonata • 2 su bardağı taze sıkılmış veya hazır çilek suyu • 1 su bardağı ekşi elma suyu • 1 çorba kaşığı zencefil suyu Hazırlanışı: Tüm malzemeyi karıştırın. İçeceği Emsan Rapsodi Gold Cam Set’in servis bardaklarına paylaştırın. Taze çilek ile süsleyip servis yapın.

Devamını oku »

Limonlu ve Dereotlu Tavuk

Limonlu ve Dereotlu Tavuk İçin Malzemeler:  • 4 adet piliç göğüs eti • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 2 çorba kaşığı limon suyu • 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker • Birkaç dal dereotu Limonlu ve Dereotlu Tavuk Hazırlanışı: Sıvı yağı, limon suyunu ve şekeri tava’da ısıtın ve iki dilim piliç göğüs etlerini yerleştirin. İyice kızarınca diğer tarafını çevirin. Tuzunu …

Devamını oku »

Un Helvası

Un Helvası  İçin Malzemeler:  • 5 kahve fincanı (tepeleme) un • 4 kahve fincanı (silme) toz şeker • 5 su bardağı su • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi Hazırlanışı: Şeker ile suyu tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın. Ocaktan alın. Emsan Cera-Moni Ceramic Tava’da tereyağını eritip …

Devamını oku »

Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler • 3 su bardağı bulgur • 2 çorba kaşığı tereyağı • 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti • 1 tatlı kaşığı zerdeçal • 1 adet büyük boy beyaz soğan • Tuz • 4,5 su bardağı sıcak su • 2 adet büyük boy domates Hazırlanışı: Çelik Tencere’de tereyağının yarısını eritip soğanı ve eti …

Devamını oku »

Pastırmalı Nohut

Pastırmalı Nohut İçin Malzemeler • 2 su bardağı nohut • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 3 adet büyük boy domates • 3-4 adet sivribiber • 1 tatlı kaşığı domates salçası • Tuz, kırmızı toz biber • Birkaç adet kurutulmuş kırmızı acı biber • Birkaç dilim pastırma • 2 adet karanfil tanesi Hazırlanışı: Nohutları …

Devamını oku »

Tavuklu Billur Kebap

Tavuklu Billur Kebap  İçin Malzemeler: • 4 adet karnıyarıklık orta boy patlıcan • 200 gram tavuk eti • 1 adet soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 1 çorba kaşığı domates salçası • 30 gram mantar • 4 adet çarliston veya sivri biber • 20 gram bezelye • 1 adet domates • 1 çorba kaşığı sıvı yağ …

Devamını oku »

Yaz Meyveleri Peltesi

Yaz Meyveleri Peltesi İçin Malzemeler: 2 su bardağı kayısı-şeftali püresi 1 çay bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 1 kahve fincanı file badem Üzeri için: Çikolata parçaları (4 Kişilik) Hazırlanışı: Pelteyi hazırlamak için file badem dışındaki malzemeyi bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan …

Devamını oku »

Tarçınlı Tas Kebabı Video

  Tarçınlı Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler; 400 gr Kuzu Eti 10 adet Arpacık Soğan 1 çorba kş. Biber Salçası 2 adet Havuç 2 adet Domates 4 diş Sarımsak 1 çorba kş. Tereyağ 5 çorba kş. Zeytinyağ Maydanoz Sıcak Su 1 çay kş. Tarçın Karabiber Tuz  

Devamını oku »

Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi

Yeşil Soslu Göbek Salata İçin Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye ve her parçayı da tekrar ikiye kesin. Servis tabağına yerleştirin. Sos için; Rendelenmiş keçi …

Devamını oku »