Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit / Selin Aktalay – Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış buğday 2 su bardağı renkli üzüm, ikiye bölünmüş Yarım su bardağı ceviz Yarım su bardağı kurutulmuş domates 1 su bardağı doğranmış taze baharatlar 1 su bardağı lor, beyaz peynir veya Erzincan tulumu Sosu İçin: 3 yemek kaşığı elma sirkesi 1 yemek kaşığı …
Devamını oku »Etiket arşivi: yemek zevki
Mantarlı Turnayemişli Makarna
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet küçük boy soğan 500 gram istiridye mantarı 4 dal maydanoz 320 gram pappardelle cinsi makarna 50 gram turnayemişi kurusu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup şerit şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, büyük olan mantarları ikiye bölün. Maydanozun …
Devamını oku »“Hayallerimin peşinden koştum…”
“Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her şey üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün mutfağını gördükten sonra başlıyor… Öykü Tanrıverdi Reklamcılık Bölümü okurken bir anda tutkunu olduğu yemeğin de eğitiminin içinde olması gerektiğinin farkına varıyor. Çift ana dal ile öğrenimine devam etmeye karar veren Tanrıverdi’nin bu keyifli eğitim serüveninde olaylar gerçekten süper …
Devamını oku »Yunan Usulü Cacık
Yunan Usulü Cacık (2-4 Kişilik) Malzemeler 200 gram süzme yoğurt 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış salatalık 1 diş ezilmiş sarımsak Tuz 1 yemek kaşığı sert olmayan sirke 5 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Yoğurt, salatalık, sarımsak, tuz, sirkeyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı bir tabağa alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek soğuk servis yapın.
Devamını oku »Yeni Versiyon Bağımlılık: Şarj Bağımlılığı (Plagomani)
Yeni Versiyon Bağımlılık: Şarj Bağımlılığı (Plagomani) Akıllı telefonların ve tabletlerin kullanımının artması ve insan hayatında vazgeçilmez bir hal almasıyla beraber yeni türde hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bunların en başında ‘’şarj bağımlılığı’’ geliyor. Eski zamanlarda bağımlılık derken insan ların aklına kötü alışkanlıklar ya da kafein bağımlılığı gelirken teknolojinin gelişmesi ve insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olmasıyla birlikte bağımlılığın da türleri değişiyor. Gözü …
Devamını oku »Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı
Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı başbaşı bulguru 3 su bardağı sıcak su 200 gram tavuk eti Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 adet sivri biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek …
Devamını oku »Biraz daha kendimizi dinleyelim…
Koskoca bir yılı ışık hızıyla yine devirdik, zaman gerçekten o kadar hızlı akıyor ki, şaşırmamak mümkün değil. Sadece zaman mı? Olayların akışı da aynı hızla devinim gösteriyor. Bu hepimiz için böyle değil mi? Hani klasiktir; yeni yıla girerken geçtiğimiz yılın muhasebesini yapar, doğrularımızla övünür, hatalarımızdan ders alır, bir daha tekrarlamamak kaydıyla kendimizi telkin eder, nihayetinde yeni bir yıla temiz bir …
Devamını oku »Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı Nohutlu Bulgur Pilavı İçin Malzemeler; 2 su bardağı Bulgur 1 adet Soğan 1 adet Sivri Biber 1 su bardağı haşlanmış Nohut 1 çorba kaşığı Tereyağ 1 çorba kaşığı Zeytinyağ Karabiber Kimyon Tuz
Devamını oku »Fırında Sarımsaklı Domatesler
Fırında Sarımsaklı Domatesler Fırında Sarımsaklı Domatesler İçin Malzemeler; 5 diş Sarımsak 6 adet Domates 5 çorba kaşığı Zeytinyağ Maydanoz Tuz
Devamını oku »Havuç Cacığı
Havuç Cacığı Havuç Cacığı İçin Malzemeler; 3 adet Havuç 4 çorba kaşığı Yoğurt 3 diş Sarımsak 2 çorba kaşığı Zeytinyağ 1 çorba kaşığı Sirke Dereotu Kırmızıbiber Tuz
Devamını oku »