Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek tarifleri (sayfa 3)

Etiket arşivi: yemek tarifleri

Etli Bezelye

Etli Bezelye İçin Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet soğan 200 gram kuşbaşı et 500 gram iç bezelye 1 adet patates 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı salça Tuz (4 Kişilik) Etli Bezelye Hazırlanışı: Tereyağı ile sıvı yağı tencerede ısıtın. Kıyılmış soğanları ve kuşbaşı etleri ekleyin. Orta ateşte arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca …

Devamını oku »

Tencerede Patatesli Köfte

Tencerede Patatesli Köfte İçin Malzemeler: 2 adet patates 2-3 adet kırmızı biber 2-3 adet yeşil biber 1 çorba kaşığı margarin 2 adet rendelenmiş  domates 1 tatlı kaşığı domates salçası Köfte Hamuru İçin: 500 gram koyun kıyma 200 gram dana kıyma 1 dilim bayat ekmek içi 1 adet rendelenmiş soğan 1 adet rendelenmiş domates 1 adet yumurta Yarım demet maydanoz Tuz, …

Devamını oku »

Baharatlı Tavuk Köftesi

Baharatlı Tavuk Köftesi İçin Malzemeler 500 gram tavuk kıyması 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı yenibahar Çeyrek çay kaşığı dövülmüş karanfil Çeyrek çay kaşığı toz kişniş Çeyrek çay …

Devamını oku »

Ramazan’ı Kilo Almadan Geçirmenin 12 Püf Noktası

Ziyafet sofralarına dönüşen Ramazan sofralarından kilo almadan sağlıkla kalkmanın püf noktalarını Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik. 1.İftarı iki öğüne bölün. Çorba ve iftariyeliklerle başlayıp, yarım saat mola verdikten sonra ana öğüne geçebilirsiniz. 2.Mutlaka sahura kalkın. 3.Olabildiğince yavaş yiyin ve iyi çiğneyin! 4.İftardan 1 saat sonra küçük bir yürüyüş yapın. 5.Öğünlerinizde kızartmalar, çok yağlı, peynir ve …

Devamını oku »

Tavuklu Billur Kebap

Tavuklu Billur Kebap  İçin Malzemeler: • 4 adet karnıyarıklık orta boy patlıcan • 200 gram tavuk eti • 1 adet soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 1 çorba kaşığı domates salçası • 30 gram mantar • 4 adet çarliston veya sivri biber • 20 gram bezelye • 1 adet domates • 1 çorba kaşığı sıvı yağ …

Devamını oku »

Tavuklu Kabaklı Çorba

Tavuklu Kabaklı Çorba İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü 2 adet kabak 2 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı margarin Tuz, beyaz biber Üzeri için: Dereotu, pul biber (6 Kişilik)  Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Kabakları soyup zar şeklinde doğrayın. Margarini tencerede erittikten sonra unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.  Tavuk suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatın.  …

Devamını oku »

Kuru Domates Çorbası

Kuru Domates Çorbası İçin Malzemeler: 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un 10-12 adet kurutulmuş domates 1 çay bardağı kesme makarna 4, 5 su bardağı et suyu Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Kuru domatesleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletin.  Süzüp blender yardımı ile püre haline gelene dek ezin. Tereyağını çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip unu hafifçe kavurun. Kurutulmuş domates püresini …

Devamını oku »

Sahura Kalkmadan Oruç Tutmak Metabolizmayı Yoruyor

Ramazan’da sağlığın ve ideal kilonun korunması için en kritik öğün sahurun atlanmaması gerekiyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Sevil Ürer, beslenmenin önemi hakkında bilgi verdi. Gece Yemek Yiyip Yatmayın Ramazan ayında sahur vaktinin geçmiş yıllardaki gibi sabaha karşı değil gecenin ilk saatlerinde olması uyku problemlerine neden olduğu için pek çok insan gece yiyip yatmayı ya da …

Devamını oku »

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği İçin Malzemeler 1 adet domates 1 adet çarliston biber 1 tutam dereotu 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet yufka 150 gram pastırma 1 adet yumurta 200 gram rende kaşar  (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 adet yufkayı, dörde bölün. Pastırmaları, ince ince dilimleyin. Domatesleri soyarak, jülyen şekilde doğrayın. Dereotunu ince kıyarak ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. Her …

Devamını oku »

Sakızlı Fırın Sütlaç

Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeler; 1 litre süt 250 gram toz şeker 50 gram nişasta 1 adet şekerli vanilin 1 adet yumurta sarısı 1 adet damla sakızı 30 gram pirinç (4 Kişilik) Hazırlanışı Süt, şeker ve vanilyayı tencereye koyup kaynatın. Ayrı bir küçük tencerede pirincin üzerine su ekleyip altını yakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kaynayan pirinci sütün içine ilave edin. Damla …

Devamını oku »