Enginar Dolması (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 1 çay bardağı pirinç 100 gram dana kıyma, orta yağlı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 adet soğan 1 adet domates 1 dal kereviz sapı 1 adet limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarın sap kısmını kesin, dış kısmındaki kalın yapraklarını ve orta kısmında 6-7 yaprak kalacak şekilde koparın. …
Devamını oku »Etiket arşivi: yemek tarifi
Bal kabağı Cevizli Muhammara
Bal kabağı Cevizli Muhammara (4 Kişilik) Malzemeler: 1 dilim bal kabağı 2 diş sarımsak Yarım çorba kaşığı ceviz içi 1 adet taze limon suyu 1 çorba kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı tatlı toz biber Yarım yemek kaşığı acı biber salçası 1 çay kaşığı sumak 8-10 adet kurutulmuş domates Yeterli miktarda tuz Hazırlanılışı: …
Devamını oku »Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart
Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram ılık su 1 adet yumurta 75 gram toz şeker 1 paket vanilya Kreması İçin: 500 gram süt 150 gram toz şeker 125 gram un Yarım paket vanilya 100 gram margarin 50 gram beyaz çikolata Yeterli miktarda sıcak su 1 …
Devamını oku »Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası
Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet patlıcan 1,5 su bardağı beluga mercimeği 1 adet beyaz soğan 2 adet orta boy salatalık 1 kase süzme yoğurt 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon 2 diş sarımsak 1 adet limonun suyu Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Beluga mercimeğini bol su ile haşlayın. Mercimekler yumuşadığında suyunu süzüp durulayın ve süzülmeye …
Devamını oku »Pirinçli Domates Çorbası
Pirinçli Domates Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 adet kıl biber 500 gram domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 litre su 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz Hazırlanışı: Domatesi rendeleyin. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sıvı yağı ile tereyağını tencerede ısıtıp ince …
Devamını oku »Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto
Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet levrek fileto 50 gram tereyağı 2 adet kabak 1 adet soğan 2 adet domates Kırmızı ve sarı biber Tuz Karabiber Bir miktar sirke, zeytinyağı ve kapari çiçeği Limon Hazırlanışı: Kızgın bir tavada, tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız levrekleri tereyağı ile kızartın. Küp blackjack oyna küp doğradığınız soğan, …
Devamını oku »Maydanoz Çorbası
Maydanoz Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 bağ maydanoz 1 litre tavuk suyu 100 gram tereyağı 200 gram soğan (orta boy) Bir miktar tuz Hazırlanışı: Maydanozların yapraklarını ayıklayıp, kaynayan suyun içerisinde 1 dakika süreyle haşlayın. Sonrasında buzlu suyun içerisinde soğutun. Bir yandan da soğanları Online Tombala Oyna tereyağı ile orta ateşte karamelize olana kadar kavurun. Son olarak tavuk suyu ve maydanozları …
Devamını oku »Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk
Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik) Malzemeler: 400 gram kemiksiz tavuk göğsü 1 adet yeşil elma 3 adet kuru kayısı 3 adet kuru incir 3 adet siyah erik kurusu 1 adet küçük soğan 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı krema Bir miktar tuz, karabibe Hazırlanışı: Çelik tavayı biraz kızdırdıktan sonra sırasıyla, yağ, soğan ve …
Devamını oku »Maş Fasulyesi Piyazı
Maş Fasulyesi Piyazı (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı maş fasulyesi 2 adet yumurta 1 adet salatalık 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 dal taze soğan 1 adet küçük kırmızı soğan Bir avuç maydanoz ve dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz, pul biber Hazırlanışı: Maş fasulyesini bol su ile 25-30 dakika …
Devamını oku »Peynirli Menemen
Peynirli Menemen (1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet kıl biber 1 yemek kaşığı ufalanmış orta yağlı beyaz peynir Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Yağları tavada ısıtıp çok ince zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayıp karamelize olana dek kavurun. Biberleri ince ince …
Devamını oku »