Malzemeler 100 gram margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 kilo süt Kremşanti Hindistancevizi Damla çikolata 150 gram fındık Paşa Tatlısı Hazırlanışı Margarinle unu kavurun. Şekeri, sütü ekleyip muhallebi kıvamı olana kadar pişirin. Bir tepsinin içine her tarafını kaplayacak şekilde hindistancevizi serpin. Muhallebi piştikten sonra Hindistancevizi serpili tepsinin içine, her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Soğumaya bırakın. …
Devamını oku »Etiket arşivi: Tatlılar
Ayva Tatlısı
Malzemeler: 4 adet orta boy ayva 2 adet hazır kuşburnu çayı (sallama) 1 kilo toz şeker 5 su bardağı su 3 gram limon tuzu 1 çay kaşığı kurutulmuş lavanta 2 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Ayvaları soyun, enine ikiye kesin. Ayvaları, çekirdeklerle birlikte kuşburnu çayı ilave edilmiş kaynayan suyun içine atın. 10 dakika haşladıktan sonra şekeri ilave edin. Karıştırarak eritin. Şeker …
Devamını oku »Pay De Pera
Malzemeler: 3 adet yumurtanın akı 120 gram pudra şekeri 40 gram un 100 gram tereyağı 1 litre su 1 su bardağı toz şeker 1 kilo armut 1 çubuk tarçın 1 adet limonun suyu Yarım tatlı kaşığı vanilya Vanilyalı dondurma Hazırlanışı: 1 litre suyu tencereye aktarın. Şekeri, tarçını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte birkaç taşım kaynayınca dilimlenmiş armutları da …
Devamını oku »Cheesecake Lezzeti Artık Yanı Başınızda
Türkiye’yi ‘ilk’lerle tanıştıran Bien, kruvasanın ardından sevilen lezzet cheesecake’i dünyada ilk kez paketleyerek pazara sundu. Artık canınız tatlı bir mola çektiğinde bir dilim Bien Cheesecake yanı başınızda. Kruvasan lansmanının ardından Bien, Türkiye’yi ilklerle tanıştırmaya devam ediyor. Tatlıdan vazgeçemeyenlerin beğenilen lezzeti cheesecake dünyada ilk kez paketlendi. Canınız tatlı bir mola çektiğinde, Bien Cheesecake’in doyurucu ve ferahlatıcı lezzeti istediğiniz zaman, istediğiniz yerde …
Devamını oku »Kolay Katmer
Malzemeler: 1 adet hazır yufka veya baklava hamuru 100 gram kaymak 1 su bardağı Antep fıstığı içi 30 gram tereyağı Kolay Katmer Hazırlanışı Hazır yufkayı tezgahın üzerine yayın. Spatula yardımı ile üzerine kaymaktan sürün. Toz halindeki fıstık içini de serpin. Zarf şeklinde sarıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar …
Devamını oku »Kadayıf
1 kilo kesme kadayıf 150 gram tereyağı 5 damla üzüm pekmezi Ceviz Tatlısı İçin: 600 gram şeker 800 gram su Hazırlanışı Yağ ve pekmezi iyice karıştırın. Kadayıfı ufak ufak didin. Pekmezli yağ ile iyice karıştırın. Küçük fırın tepsisine, 1 parmak kalınlığında yerleştirin. Alttan pişirin, sonra alt-üst yapıp diğer yönünü pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Şerbetin sünmesi gerekir. Sıcak şerbeti, sıcak …
Devamını oku »Sütlaç
Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 3 çay bardağı su Hazırlanışı Pirinci suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince, sütü, nişastayı, şekeri, vanilyayı ekleyin. Kaynadıktan sonra kapatın. İsteğe göre üzerine ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Devamını oku »Manisan Buah
Malzemeler 3 adet büyük boy rendelenmiş ayva 750 gram toz şeker 250 gram toz şeker (Süslemek için kullanın) Yarım kahve fincanı taze rendelenmiş zencefil (veya 1 çorba kaşığı toz zencefil de kullanılabilir) Hazırlanışı: Rendelenmiş ayvayı, 750 gram şekeri ve zencefili tencereye aktarıp kaynatın. Suyunu çekinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın, oda ısısında soğumaya bırakın. Süslemek için 250 gram toz şekeri …
Devamını oku »Toblerone Cheesecake
Malzemeler: Keki için: 600 gram krem peynir 230 gram toz şeker 3 adet yumurta 250 ml. krema 120 gram beyaz un 10 gram kabartma tozu 10 gram vanilya Tabanı için: 200 gram Burçak bisküvi 60 gram tereyağı 1 çorba kaşığı bal 50 gram ceviz içi Toblerone sos için: 150 gram çikolata kreması 100 gram toz şeker 50 gram badem 50 …
Devamını oku »Sütlü Revani
Malzemeler: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker 6 adet yumurta 200 gram un 100 gram irmik 30 gram tereyağı 1 paket vanilya Sütlü Şurup İçin: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker Sütlü Revani Hazırlanışı: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyaz kısımlarını mikserle kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Sarısını ilave edip karıştırmaya …
Devamını oku »