Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ballı Helva

Ballı Helva

Puan ver

1988

Malzemeler

1 su bardağı un

200 gram tereyağı

3-4 yemek kaşığı bal

2-3 yemek kaşığı pekmez

Bir tutam tuz

Ballı Helva Hazırlanışı

Öncelikle unu, bir tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, kahverengi olana dek kavurun. Üzerine tereyağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından tuz, bal, pekmez ekleyip  3-5 dakika daha kavurun.  Ballı helvayı zevkinize göre tabaklara dizip servisi tamamlayın.

OKU ➤  Portakallı Kremalı Çikolata Topları

Tavsiye

Un Helvası

Un Helvası

Puan ver Un Helvası (6 Kişilik)   Un Helvası Malzemeler: 2 su bardağı un 100 gram …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz