Ana Sayfa » Etiket arşivi: Tatlılar (sayfa 6)

Etiket arşivi: Tatlılar

Çilekli Supangle

Malzemeler 4  su bardağı süt 3 yemek kaşığı tozşeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 150 gram bitter çikolata 1 adet yumurta sarısı 1 paket çilekli kremşanti 5-6 adet çilek Hazırlanışı 1 su bardağı süt ile çilekli kremşantiyi çırpın. Bir tencerede sütü,tozşekeri,mısır nişastasını koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Bir kasede yumurta sarısını çatal ile çırpın.Sütlü  karışımdan azar azar yumurta sarısına ilave …

Devamını oku »

Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 litre süt 80 gram bitter çikolata Kremalı bisküvi Üzeri İçin: 1 paket muzlu puding Bisküvili İrmik Tatlısı Hazırlanışı İrmik, şeker, süt hepsini muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ardında parça parça çikolata ekleyin, eriyene kadar pişirin ve borcama dizin. Bisküvileri irmiğin üzerine dökün. Muzlu pudingi pişirip en üste döküp spatula ile …

Devamını oku »

Kakaolu Kalpli Pasta

Hamur İçin: 6 adet yumurta 1 tutam tuz 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya Şerbet için: 5 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı su 1-2 damla limon veya portakal suyu Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya margarin …

Devamını oku »

Sade ve Vanilyalı Yaş Pasta

Malzemeler Hamur İçin: 6 adet yumurta 1 tutam tuz 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya Şerbet için: 5 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı su 1-2 damla limon veya portakal suyu Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya …

Devamını oku »

Sacher Torte

Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı kaşığı pudra şekeri 5 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) 150 gram eritilmiş bitter çikolata 1 kahve fincanı toz şeker 1 su bardağı un (silme) 100 gram kayısı marmeladı Çikolatalı Kaplaması İçin: 150 ml. krema 250 gram bitter çikolata (kuvertür) 30 gram tereyağı Sacher Torte Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin, ılınmaya bırakın. Oda …

Devamını oku »

Armutlu Tart

Malzemeler: 4 adet büyük boy armut 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un 1 adet yumurtanın akı 3 yemek kaşığı soğuk su 100 gram margarin Bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için) 1 yemek kaşığı esmer toz şeker (üzeri için) Hazırlanışı: Armutları yıkadıktan sonra soyup ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu …

Devamını oku »

Mangolu Sorbe

Malzemeler: 1,5 su bardağı doğranmış mango 1 çay bardağı portakal suyu 1 çay bardağı şeker şurubu 1 adet yumurtanın akı 1 yemek kaşığı doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi Nane yaprakları Hazırlanışı: Doğranmış mangoyu, portakal suyunu, şeker şurubunu ve yumurta akını mikserde 5 dakika boyunca çırpın. Karışımı buzluğa dayanıklı kaba dökün. Buzlukta iyice dondurtan sonra dondurma kaşığıyla birer top alıp servis tabaklarına …

Devamını oku »

Mısır Gevrekli Çikolata Topları

Malzemeler: 5 adet sütlü çikolata kaplı karamela ve nugalı bar 250 gram mısır gevreği 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı bal Hazırlanışı: Çikolataları kırıp tencereye alın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak çikolataları eritin. İçine tereyağını ekleyin ve karışım homojen olup tüm çikolata eriyip pürüzsüzleşince ocaktan alın. Balı ve mısır gevreğini ekleyip katılaşmadan hızlıca karıştırın. Hazırladığınız karışımdan dondurma kaşığı yardımıyla yağlı …

Devamını oku »

Elmalı Ayva Tatlısı

Malzemeler: 3 adet orta boy ayva 3 su bardağı toz şeker 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 küçük kase ceviz içi 1 adet limonun suyu Üzeri için kaymak Elmalı Ayva Tatlısı Hazırlanışı: Ayvaları yıkayıp soyun. Ortadan ikiye ayırıp içlerini temizleyin. Çıkardığınız çekirdekleri ve kabukların bir kısmını ayırın. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin. Temizlenmiş ayvaları tencereye dizin. Üzerine …

Devamını oku »

Katmer

Malzemeler: 8 yaprak baklavalık yufka 1 su bardağı toz Antep fıstığı Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi 8 yemek kaşığı tereyağı  (tuzsuz Erzincan tereyağı) Şerbeti İçin: Yarım litre su 400 gram şeker Yarım limon Hazırlanışı Tereyağını tavada eritin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bir kenarda yağın çökmesi için birkaç dakika bekletin. Bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde tereyağını yufkanın üzerine sürün. Üzerine …

Devamını oku »