Ana Sayfa » Etiket arşivi: sebze yemekleri (sayfa 7)

Etiket arşivi: sebze yemekleri

Enginar Dolması

Malzemeler: > 4 adet enginar > 1 su bardağı pirinç > 3 adet taze soğan > Yarım demet taze nane > Yarım demet maydanoz > Yarım demet dereotu > 1 çay kaşığı karabiber > 1 çay kaşığı yenibahar > 1 çay kaşığı tuz > 1 çay bardağı zeytinyağı > 4 adet asma yaprağızı Hazırlanışı: Önceden yıkadığınız enginarları sıcak suya birkaç …

Devamını oku »

Taze Zahter Salatası

Malzemeler: > 1 kase taze zahter > Yarım demet maydanoz > 3-4 adet kiraz domates > 1 adet kapya biber > 8-10 adet kırma yeşil zeytin > Tuz > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > Yarım limonun suyu > 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Zahteri yıkayıp tuz ile ovarak acısını alın. Eğer vaktiniz varsa üzerini geçecek kadar zeytinyağında birkaç gün …

Devamını oku »

Otlu ve Patatesli Omlet

Malzemeler: > 8 adet yumurta sarısı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 2 dal taze sarımsak > 1 kase karışık ot (ebegümeci, ısırgan, labada) Patatesli Karışım İçin: > 1 adet büyük boy patates > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye > 1’er çay kaşığı pul biber, kimyon Hazırlanışı: Patatesi …

Devamını oku »

Bol Yeşillikli Enginar Dolması

Malzemeler: > 4 adet enginar > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı yasemin pirinci > 1,5 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 adet dilimlenmiş limon > 1 adet kapya biber > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın …

Devamını oku »

Kızartmadan Yelpaze Kabak Yemeği

Malzemeler: > 4 adet büyük boy kabak > 3 adet domates > 1 adet kırmızı soğan > 2-3 diş sarımsak > 1 dal taze fesleğen > Tuz, pul biber > 1 kahve fincanı zeytinyağı > Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın. Her parçayı bir ucundan (Yarım parmak uzunluğunda mesafe bırakın) kopmayacak şekilde artı işareti yaparak ortasından ikiye kesin; yani …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler: 4 adet temizlenmiş enginar 12 adet arpacık soğan 1 adet patates 1 adet büyük boy havuç 4 dal dereotu 1 su bardağı portakal suyu 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 4 çay kaşığı toz şeker Tuz, yenibahar Hazırlanışı: Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp arpacık soğanları, irice küp doğranmış havucu ve patatesi kavurun. Tuzu ve yenibaharı ekleyip tatlandırdıktan …

Devamını oku »

Algida ile Yaz Rekor Sayıda Yeni Ürünle Başlıyor

Algida, 2013 yılında 200 milyon litrelik hacme ulaşan Türkiye dondurma pazarındaki pazar payını %73’e çıkararak liderliğini sürdürüyor. Dünya dondurma trendlerine Türkiye’den yön verecek Ar-ge merkezini kuran Algida, bu yaz bir rekora imza atarak 26 yeni ürünle yazı karşılıyor. Algida, yeni dönemde sadece ürünleriyle değil, dondurma severler için “gökten yağan dondurmalarla” da pazara hareket katmaya hazır. Dünya genelinde 16,6 milyar litrelik …

Devamını oku »

Bosch Ankastre Ocakta Şıklık Ve Esnek Kullanım Olanağı Bir Arada

Bosch PPS916B91E gazlı sert cam ankastre ocak, 90 cm’lik genişliğiyle misafir ağırlamayı sevenlerin ve kalabalık ailelerin hayatını kolaylaştırıyor. Dökme demir ocak ızgarası ile yüksek stabilite ve sağlamlık sunan ankastre ocak, wok gözü ve kolay temizlenme özelliği ile mutfaklarda yeni bir dönemin habercisi oluyor. Doğa dostu teknolojileriyle gelecek nesilleri düşünen, doğal kaynakları korurken aynı zamanda tüketicilerinin hayatını kolaylaştıran Bosch Ev Aletleri, …

Devamını oku »

Bahar Sofraları İçin Öneriler

Dinamik ve samimi kimliğiyle LAV, bahar sofralarında pratik olma ihtiyacını karşılamaya yönelik önerileriyle modern kadınların hayatını kolaylaştırıyor. LAV küçük dokunuşlarla taptaze bir bahar sofrasına sahip olmanın ipuçlarını fısıldıyor.   İlkbaharın gelişiyle birlikte sofralarda da hareketlenmeler başlıyor. Baharın habercisi rengarenk mevsim çiçekleri sofraların daimi misafiri olurken, taptaze çiçekler LAV’ın koleksiyonundaki Laura kavanozlar ile sofralarda hoş bir etki oluşturuyor. Işıl ışıl bardak …

Devamını oku »

Gastrobosphorus Patisserie Yarışması’nı, CVK Park Bosphorus Kazandı

“Anadolu’nun Sır Lezzetleri” ve “Dünya Barışı” Temalı Gastrobosphorus Patisserie Yarışması’nın kazanan ekipleri CNR EDT Expo’da belli oldu. 27 Mart Perşembe günü ziyaretçilerine kapılarını açan CNR EDT Expo -Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı birbirinden keyifli etkinlik ve yarışmalarla devam diyor. 28 Mart Cuma günü gerçekleşen Gastrobosphorus Patisserie Yarışması’nda ipi CVK Park Bosphorus göğüsledi. CNR Holding …

Devamını oku »