Ana Sayfa » Etiket arşivi: sebze yemekleri (sayfa 8)

Etiket arşivi: sebze yemekleri

Avokadolu Enginar

  Malzemeler 1 adet avokado 1 adet enginar 1 diş sarımsak 10 gram hardal 10 gram mayonez 20 gram zeytinyağı 20 gram karabiber Yarım limon Hazırlanışı: Haşladığınız enginarları  küp şeklinde doğrayın ve avokadoları ekleyin. Zeytinyağı, hardal, mayonez karabiber ve tuz karışımı ile bir sos oluşturun. Sosu enginarların üzerine  dökün ve ince ince doğradığınız salatalık kabukları ile süsleyerek servis edin.

Devamını oku »

Eker’den vazgeçilmez bir klasik

Süt ve süt ürünleri konusunda tüketicilerini 37 yıldır kalite ve tazelikle buluşturan Eker, sütten gelen lezzetleri ile de fark oluşturmaya devam ediyor.  Son teknoloji ile donatılmış yeni tesislerinde, Türkiye’nin en lezzetli sütlerinden yapılan peynirler, sadece kahvaltıların değil tüm öğünlerin vazgeçilmezi, peynir sevdalıların favorisi. Kalsiyum deposu, protein zengini Eker peynirler, besleyicilik ve lezzeti bir arada sunuyor. Yarım yağlı, tam yağlı ve …

Devamını oku »

Burgu’larda Kaybolmuş Patates

Malzemeler: 150 G. Muratbey Burgu Peyniri 15   G. Muratbey Tereyağı 5 Adet Çok İnce Dilimlenmiş Patates 1 Paket Hazır Mini Krema 2 Diş Dövülmüş Sarımsak Çok Az Tuz Kırmızıbiber, Karabiber Muskat Rendesi Hazırlanışı: Çok ince dilimlenmiş patatesler tüm baharatlar ve sarımsak ile karıştırılır, fırın kabının altı hafifçe tereyağı ile yağlanır. Burgu peynirler, şerit şerit ayrılarak yarısı alt sıraya serilir. Üstüne …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Çorbası

Malzemeler: 1 kilo patlıcan 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 adet salçalık kırmızıbiber 1 adet büyük boy beyaz soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 litre sıcak su 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni Hazırlanışı: Patlıcanları birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra ızgarada veya fırında közleyin. Biberleri de ızgarada közleyin veya …

Devamını oku »

Philips Çorba Ustası ile Birbirinden Sağlıklı Lezzetler

Annelerden yalnız yaşayan erkeklere ve hatta çalışan kadınlara kadar herkesin mutfaktaki en büyük yardımcısı olacak Philips Çorba Ustası ile birbirinden besleyici ve sağlıklı lezzetler hazırlamak çok kolay. Malzemeleri bütün bütün attığınız ve gerisini ona bıraktığınız Philips Çorba Ustası; sizin için doğruyor, karıştırıyor ve pişiriyor. Philips’in Çorba Ustası ile pişirilebilecek birbirinden farklı tariflerden hazırladığı Philips Çorba Ustası Kış Çorbaları kitapçığına da …

Devamını oku »

Hellmann’s lezzet ailesi, hardal ve barbekü sos ile büyüdü

Ev dışı gıda sektörünün lider şirketi Unilever Food Solutions, ‘Dünyanın 1 numaralı mayonezi ve lezzet ailesi’ ile premium soslar kategorisindeki iddiasını sürdürüyor. Türk tüketicisini 2012 yılında dünyanın 1 numaralı mayonezi Hellmann’s ile buluşturan Unilever Food Solutions, şimdi de lezzet tutkunlarının beğenisine Hellmann’s Hardal ve Hellmann’s Barbekü sosu sunuyor. Hellmann’s lezzet ailesi, yenilenen ketçap ve paket dizaynları ile birlikte hardal ve …

Devamını oku »

Woktan vazgeçemeyenler için Siemens’ten yeni ankastre ocak

Siemens Ev Aletleri, Asya mutfağının vazgeçilmezi olan wok ocak gözü ile fark oluşturan yeni EP916QB91E ankastre ocağını sundu. Türk mutfağının güçlü ateş isteyen yemekleri için de ideal olan wok gözünde farklı alternatifler, harika tatlar hazırlamak mümkün. Yeni kendinden kumandalı, gazlı ankastre  EP916QB91E ocak sert cam siyah rengi ile mutfak estetiğini tamamlıyor. Siemens Ev Aletleri, EP916QB91E ankastre ocağı ile mutfaklarda fark …

Devamını oku »

Homend’in Royaltea çay makinesi ailesinin yeni üyeleri birbirinden renkli

Konuşan çay makinesi ile bir ilke imza atan, yenilikçi ve fonksiyonel ürün gamıyla dikkat çeken küçük ev aletleri üreticisi Homend, üç yeni çelik model ile Royaltea ailesini genişletiyor. Royaltea 1712 çelik, 1714 pembe ve 1715 beyaz modelleri ile ürün ailesine yeni giren üç üye, mutfaklarında geleneksel Türk çayı lezzetini sınırsızca yaşamak isteyenleri bekliyor.  Akıllı ve enerji tasarruflu küçük ev aletleriyle …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Kereviz ve Ispanak Kökü

Malzemeler: 4 adet temizlenmiş kereviz 12-15 adet arpacık soğan 4 diş sarımsak 2 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy patates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı un 4 çay bardağı portakal suyu 4 çay kaşığı toz şeker Tuz Ispanak Kökü İçin: 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet …

Devamını oku »

Karalahana Diblesi

Malzemeler 1 bağ karalahana 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan Yarım kaşık tuz 1 adet acı biber Hazırlanış Yıkanmış karalahanaları iyice kıyın. Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğanı ekleyin. Üst kısmına lahana yayarak tuzlayın ve tencerenin ağzını kapatarak ateşe oturtun. Pişmeye yüz tutunca karıştırın ve üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ ilave edin. …

Devamını oku »