Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Otlu ve Patatesli Omlet

Otlu ve Patatesli Omlet

patates

Malzemeler:
> 8 adet yumurta sarısı
> 1 çorba kaşığı tereyağı
> 1 çorba kaşığı zeytinyağı
> 2 dal taze sarımsak
> 1 kase karışık ot (ebegümeci, ısırgan, labada)
Patatesli Karışım İçin:
> 1 adet büyük boy patates
> 1 çay bardağı sıvı yağ
> 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye
> 1’er çay kaşığı pul biber, kimyon

Hazırlanışı: Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzlu soğuk suda beklettikten sona iyice suyunu alarak süzülmesini sağlayın. 1 çay bardağı sıvı yağını tavada ısıtıp patatesleri kızartın. Ocaktan alıp süzün. Kıyılmış taze biberiye ile baharatını ekleyip patatesler henüz sıcakken harmanlayın. Otları irice kıyın, taze sarımsakları boyuna ikiye kesin. Yumurtaları çırpın, otlarla birlikte karıştırın. Emsan Cerabest Ceramik Tava’da tereyağı ile zeytinyağını ısıtın. Otlu yumurtaları dökün. Kısık ateşte, kabarıncaya kadar pişirin. En son patates kızartmalarını da tavaya aktarın. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Enginar Dolması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir