Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Puan ver

1974

Malzemeler:

4 adet temizlenmiş enginar

12 adet arpacık soğan

1 adet patates

1 adet büyük boy havuç

4 dal dereotu

1 su bardağı portakal suyu

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

4 çay kaşığı toz şeker

Tuz, yenibahar

Hazırlanışı:

Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp arpacık soğanları, irice küp doğranmış havucu ve patatesi kavurun. Tuzu ve yenibaharı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

Enginarları tabanı düz bir tencereye ters yerleştirin. Sebzeleri  tencerenin içine ilave edin. Kalan zeytinyağını, portakal suyunu ve limon suyunu dökün. En son şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Enginarları servis tabağına çanak şeklinde yerleştirin. Üzerine sebzeleri paylaştırın. Dereotu ile süsleyip soğuyunca servis yapın.

OKU ➤  Baharda mutfaklar Siemens fırsatları ile yenilenecek

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Puan ver Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz