Ana Sayfa » Etiket arşivi: İftar Yemekleri (sayfa 3)

Etiket arşivi: İftar Yemekleri

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası İçin Malzemeler; 150 gram kıyma 3 çorba kaşığı (silme) tarhana 3 su bardağı su veya 3/2 su bardağı su ile 3/1 su bardağı et suyu Veya arzunuza göre 3 su bardağı et suyu Daday tereyağı Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 kapta 3 kaşık tarhanayı ılık su ile ezin. Ayrı bir tencerede, tereyağında kıymayı kavurun. Üzerine 3 su …

Devamını oku »

Elbasan Tava

Malzemeler: 500 ml. süt 50 gram tereyağı Yarım çay bardağı un 1 kilo dana eti (tercihen but kısmı) 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Et Suyu İçin: 1 küçük parça dananın kaval kemiği 1 adet soğan 1 adet limon 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Dana etini küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağında suyunu salıp …

Devamını oku »

Jambonlu Fırın Patates

Malzemeler 1,5 kilo küçük taze patates 200 gram ince doğranmış dana but jambon (cotto) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz (isteğe bağlı ilave edilebilir) 2 adet soyulmuş kuru soğan Yağlı pişirme kağıdı Malzemeler İşleme başlamadan önce fırını açıp ısının 200 dereceye ulaşmasını sağlayın. Taze …

Devamını oku »

Kuru Erikli Esmer Bulgur Dolması

Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 adet dolmalık biber 1 adet domates 100 gram kuru erik 2 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1,5 su bardağı esmer bulgur (pilavlık) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber 2 su bardağı su Hazırlanışı Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Domatesleri soyup kabuklarını ayırın ve …

Devamını oku »

Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler: 12 adet  kuru patlıcan İç Malzemesi: 3 adet  Kuru soğan 300 gram iri bulgur 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 7 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı taze veya kuru vişne 100 gram fındık içi Sos İçin: 1 adet …

Devamını oku »

Fırında Köfteli Güveç

Malzemeler: – 2 adet orta boy patates – 250 gram dana kıyma – Tuz, taze çekilmiş karabiber – 1 çorba kaşığı domates salçası – 1 kahve fincanı sıcak su – 3 adet domates – 1 çorba kaşığı tereyağı – 2-3 adet sivri biber – 2 çorba kaşığı zeytinyağı – 2 dal taze kekik Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuz …

Devamını oku »

Sebzeli Izgara Piliç

Malzemeler: – 1 adet 150 gramlık tavuk bonfile – Havuç – Kabak – Kapya biber – Kereviz – Beyaz lahana – Dolmalık biber – Susam yağı – Tuz – Karabiber – Kekik Hazırlanışı: Tavuk bonfileleri et döveceği yardımıyla güzelce açtıktan sonra sebzeleri jülyen doğrayın. Sebzeleri az miktarda susam yağıyla soteleyin. Sebzeli harcı tavuk bonfilenin içine doldurun ve cüzdan şeklinde kapatın. …

Devamını oku »