Ana Sayfa » Etiket arşivi: İftar Yemekleri (sayfa 2)

Etiket arşivi: İftar Yemekleri

Kestaneli Kup

Kestaneli Kup İçin Malzemeler 4-5 adet bütün kestane şekeri 100 gram kremşanti Çikolata Sosu  (1 Kişilik) Kestaneli Kup Hazırlanışı Kup kabının tabanına kremşantinin yarısını koyun. Üzerine kestane şekerinin tamamını yerleştirdikten sonra bunun üzerine de kremşantinin geri kalan kısmı koyarak en üst kısmına arzu ettiğiniz miktarda çikolata sosu sıkarak servis edin.

Devamını oku »

Yaz Meyveleri Peltesi

Yaz Meyveleri Peltesi İçin Malzemeler: 2 su bardağı kayısı-şeftali püresi 1 çay bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 1 kahve fincanı file badem Üzeri için: Çikolata parçaları (4 Kişilik) Hazırlanışı: Pelteyi hazırlamak için file badem dışındaki malzemeyi bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan …

Devamını oku »

Kırmızı Biberli Şakşuka

Kırmızı Biberli Şakşuka için Malzemeler: 10 adet kapya biber 2 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy patates Kızartmak için sıvı yağ (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin. Kızgın yağın içine atın, en fazla bir dakika sonra çıkartın. Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın. İç malzemesi için …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar İçin Malzemeler: 4 adet enginar 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates Yarım su bardağı bezelye 10 adet arpacık soğan 1 adet limon 1 adet portakal 1 çay bardağı zeytinyağı Dereotu (4 Kişilik)  Hazırlanışı Küp küp doğradığınız havuçları arpacık soğanla birlikte kavurun. Havuçlar kavrulduktan sonra enginarları, içine atıp portakal ve limonu sıktıktan sonra üzerlerini geçecek …

Devamını oku »

Kaymaklı Güllaç

Kaymaklı Güllaç İçin Malzemeler: 6 yaprak güllaç 3 su bardağı süt 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 250 gram kaymak (4-6 Kişilik)  Hazırlanışı: Sütü ve şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Bir tane güllaç yaprağını tepsiye yerleştirin. Üzerine şekerli sütten gezdirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üst üste yerleştirin. En üstteki yaprağın ortasına uzunlamasına …

Devamını oku »

Etli Güveç

Etli Güveç İçin Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ  (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …

Devamını oku »

The Green Park Hotels&Resort’de Şölen Tadında İftar

The Green Park Hotels & Resorts’de geleneksel Ramazan ayına özel iftar sofraları bu yıl da zengin menüsü ile ve canlı Fasıl eşliğinde devam ediyor. The Park Otellerindeki iftar akşamları usta şefler ve ekipleri tarafından hazırlanan, her gün değişen, birbirinden farklı menülerle çok özel buluşmalara dönüşüyor. Geniş bir yelpazede hazırlanan açık büfe ve özel hazırlanan set menülü iftar sofraları hem göze …

Devamını oku »

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 kase haşlanmış sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası  (4 Kişilik) Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Bulguru ilave edin. 2 bardak kaynar suyunu ve tuzunu ekleyin. Bir …

Devamını oku »

Limonlu Kek

Limonlu Kek İçin Malzemeler: 185 gram margarin 200 gram pudra şekeri 3 adet yumurta 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya (4 Kişilik) Hazırlanışı: Oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız margarinin içine pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları birer birer kırarak şeker-yağ karışımına ekleyin ve karıştırın. Ardından …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 500 gram pirinç 1 demet maydanoz 6 adet soğan 50 gram kuş üzümü 20 gram sarımsak 10 gram yenibahar 10 gram karabiber 20 gram kuru nane 20 gram biber salçası 20 gram domates salçası 50 ml. zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Tuz (6-8 Kişilik)  Hazırlanışı: …

Devamını oku »