Ana Sayfa » Etiket arşivi: iftar saati (sayfa 4)

Etiket arşivi: iftar saati

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli...

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…  Yeterli ve uzun süre tok tutacak şekilde güçlü bir sahur öğünü bütün günü enerjik ve rahat geçirmemize zemin hazırlar. Günün sonunda, bütün gün aç ve susuz kalan bedenimizi iftarda öyle beslemeliyiz ki, yorulan vücudumuzu yapılandırsın, kan şeker seviyesini sağlıklı seviyelere getirebilsin…   Nil Şahin GÜRHAN Beslenme Uzmanı     Ramazan ayında …

Devamını oku »

Kuzu İncik

Kuzu İncik

Kuzu İncik (4 Kişilik) Malzemeler 1  adet kuzu incik 1 baş soğan 2 adet defne yaprağı 1 kaşık karışık baharat 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet patates 1 adet havuç   Hazırlanışı İncikleri yıkayıp bir gece zeytinyağında marine edin. Doğranmış patates ve havucuna, defne yapraklarını da ilave ettikten sonra karışık baharatlarla marine edin. Kuzu incikleri de sebzelere ekleyin. Suyunu da …

Devamını oku »

Soğan Dolması

Soğan Dolması

Soğan Dolması (4 Kişilik)   Soğan Dolması Malzemeler 1 kilo arpacık soğan 200 gram pirinç 50 gram salça 300 gram kıyma 5 gram karabiber 5 gram kimyon 12 gram tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Soğan Dolması Hazırlanışı İç harcı için; Kıyma, pirinç, soğan, salça ve  baharatları iyice yoğurun. Haşladığınız arpacık soğanların içlerini harcınızla doldurun. Tencereye aldığınız dolmalarınızı kısık ateşte 1 …

Devamını oku »

Aila’da Otantik Bir İftar…

Aila’da Otantik Bir İftar...

Aila’da Otantik Bir İftar… Otantik Türk lezzetlerinin yeniden keşfedildiği restoran Aila, zengin menüsü ve canlı fasılıyla Ramazan ayının en keyifli ve lezzetli iftar sofralarına ev sahipliği yapacak. Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan ve ister iç mekanda ister bahçede iftar keyfi sunan Aila’nın menüsünde iftariyelikler, çorba, mezeler, zeytinyağlılar, fırından pide çeşitleri, ocak başından ızgara ve kebaplar ve tatlılar yer alacak. Konuklar meze, …

Devamını oku »

Maia Handmade Chocolates’den İftar Davetleri İçin Şık ve Leziz Bir Hediye

Maia Handmade Chocolates’den İftar Davetleri İçin Şık ve Leziz Bir Hediye İftar sofralarının olmazsa olmazı hurmayı Antep fıstığı ve çikolata ile buluşturan Maia Handmade Chocolates, Ramazan ayı boyunca özel bir lezzet ikram etmek isteyenler için harika bir alternatif sunuyor. Türk çikolata ustalarının hünerli elleriyle, doğal yöntemlerle ürettiği 60’tan fazla çeşidiyle, el yapımı lezzetler sunan Maia Handmade Chocolates’in çikolata kaplı hurması, …

Devamını oku »

Sahura yakışır

Peynirli Mantı

Teksüt Çubuk, Misket ve Labne Peyniri   Sahurda hafif yemeklere yer vermek istiyorsanız kızarmış veya taze taze fırından çıkmış Ramazan pidesinin üzerine Teksüt Labne Peynirini sürüp çilek reçeli ile tamamlayabilirsiniz. Teksüt Misket Peynirleri zeytinyağı, yeşil zeytin ve baharatla tatlandırabilir, Teksüt Çubuk Peynirleriniz de sahur kahvaltılarınızın ana eşlikçisi olarak sofralardaki yerini alabilir.   Peynirli Mantı (6 Kişilik)   Malzemeler: Hamuru İçin: …

Devamını oku »

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet bayat pide 1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir) Misket Köfteler İçin: 400 gram dana kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 2 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yoğurtlu Sos İçin: 200 gram Teksüt …

Devamını oku »

Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata

Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata

Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik)   Malzemeler: 2 adet domates 3-4 yaprak marul 1-2 yaprak lolo rosso marul 1 adet portakal 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 2-3 adet Çengelköy salatalığı 200 gram Teksüt Süzme Peynir Sosu için: 1 adet portakalın suyu 5 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Ramazan peynirsiz, peynir ‘Teksüt’süz olmaz..!

Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. Kayısılı ve Labneli Tatlı (4 Kişilik)   Malzemeler: Kayısılı Karışım İçin: 1 su bardağı kayısı püresi 3 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) Teksüt Labneli Kreması İçin: 500 ml. süt (2, 5 su bardağı) …

Devamını oku »

ÖĞÜNÜ 3’E ÇIKAR, PİŞİRME TARZINI DEĞİŞTİR

ÖĞÜNÜ 3’E ÇIKAR, PİŞİRME TARZINI DEĞİŞTİR

ÖĞÜNÜ 3’E ÇIKAR, PİŞİRME TARZINI DEĞİŞTİR Ramazan ayının sıcak yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte sağlığımıza zarar vermeden oruç tutmak için besin tercihlerinde çok daha dikkatli olmak gerekiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Olcay Barış, vücudun bu değişikliklere uyum sağlaması için sağlıklı beslenme önerilerine mutlaka dikkat edilerek oruç tutulması gerektiğini söyledi. Ramazan ayında besin tüketim saatlerinin kısıtlığı …

Devamını oku »