Ana Sayfa » Etiket arşivi: iftar saati (sayfa 5)

Etiket arşivi: iftar saati

Ev Yoğurdu

Ev Yoğurdu   Ev Yoğurdu Malzemeler: 1 kilo çiğ süt 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt Ev Yoğurdu Hazırlanışı: Sütü pastorize etmek için sütü, bir tahta kaşık ile ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 10-15 dakika daha kaynatın. Yoğurt mayalayacağınız cam kaseye, kavanoza ya da çömleğe sütü dökün ve ılınmasını bekleyin. Çiğ süt yerine günlük süt kullanmak isterseniz kaynatmanıza …

Devamını oku »

Sürk

Sürk Malzemeler: Yarım kilo ekşimik (çökelek) Yarım kilo lor peyniri 1 yemek kaşığı dolusu acı ya da tatlı biber salçası 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1 çay kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber Hazırlanışı: Kişniş ve kimyon tohumlarını tavada hafifçe ısıtın ve havanda dövün. Çökelek ve lor peynirini …

Devamını oku »

Ekşimik (Çökelek)

Ekşimik (Çökelek)

Ekşimik (Çökelek)   Malzemeler: 1 kilo ekşimiş yoğurt 1 bardak su 1 yemek kaşığı limon suyu Bir tutam tuz İnce bir tülbent Hazırlanışı: Yoğurdu bir tencereye alın, üzerine 1 bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın. Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın. Derin bir kabın …

Devamını oku »

Şazeli, İftardan Sahura Kadar Açık

Şazeli, İftardan Sahura Kadar Açık 2000 yılından bu yana et konusundaki güvenilirliği ve kalitesiyle dikkat çeken Şazeli İstanbul’un merkezi semtleri Kısıklı ve Florya’daki restoranlarında Ramazan’a özel hizmet uygulamaya geçirdi. Kısıklı’da doğa ile başbaşa Florya’da ise deniz kenarında verdiği hizmetle huzurlu bir ortam sağlayan Şazeli, Kısıklı ve Florya’daki restoranlarını güvenli, doğal et çeşitleri ve zengin şarküteri ürünleriyle Ramazan ayı boyunca iftardan …

Devamını oku »

Sütün nimetleri…

Otlu Tereyağı

Sütün nimetleri… Yemek Stilisti ve Şef Müşerref Kartaler ile oyuncu ve yemek programları yapımcısı Gizem Erman Soysaldı’nın’ Bir Kavanoz Mucize Tel Dolap’ kitabından anne eli değmiş süt kokan ev yapımı lezzetlerin,  belki de asırlık reçetelerini taşıdık. Otlu Tereyağı Malzemeler: 250 gram doğal tereyağı 4-5 dal dereotu 4-5 dal maydanoz 1-2 dal taze fesleğen 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı: Tereyağını …

Devamını oku »

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler:   500 gram tuzsuz ve yağlı koyun peyniri 500 gram toz şeker 200 gram irmik 100 gram tereyağı 1 adet yumurta Hazırlanışı: Rendelenmiş peyniri ve yumurtayı tencerenin içinde yoğurun. Tereyağını ekleyip ocağın altını açın. Tereyağı eriyince irmiği ekleyin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Kıvam almaya başlayınca şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Malzeme iyice bütünleşince ve …

Devamını oku »

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi (4 Kişilik)   Güveçte Soğan Yahnisi Malzemeler: 500 gram dana kuşbaşı veya kuzu kuşbaşı eti 700 gram arpacık soğan 250 gram haşlanmış nohut (isteğe bağlı) 2 adet sivri biber 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Tuz, kimyon, tarçın, yenibahar Hazırlanışı: Akan …

Devamını oku »

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT!

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT! Ramazan ayı pidesiz olmaz. Fakat yediğimiz pideler ne kadar sağlıklı? Yemek stilisti ve yemek yazarı Aydan Üstkanat, ramazan pidesinin doğru unla yapılmış olması gerektiğini vurguluyor. Beyaz unla yapılan pidenin kısa sürede acıktıracağını belirten Üstkanat, doğru unla yapılan pidenin ise midede ağırlık yapmayacağını ve çabuk acıktırmayacağını söylüyor. Un kitabında işlem görmemiş, ağartılmamış, genetiği bozulmamış buğdaydan veya glüteni düşük …

Devamını oku »

Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri

Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri  Sultanahmet’in tarihi dokusu ve simgesi haline gelmiş Fours Seasons Hotel, yerel ürünlere ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Otelin mutfağı, geçen Nisan ayı boyunca Kırklareli’den konuk şef Jülide Başkur‘u ağırladı. Şefin yöresel yemekleri otelin mutfağından hazırlanıp görücüye çıktı ve konuklar tarafından oldukça beğeni kazandı, biz de kadın eli değmiş leziz yöresel yemeklerin reçetelerini Şef Jülide Hanım’ın …

Devamını oku »

Enginar Kalpli Salata

Enginar Kalpli Salata

Enginar Kalpli Salata (6 Kişilik)   Malzemeler 6 adet enginar 2 adet kırmızı biber 1 demet taze soğan Light beyaz peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon   Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, yarım limonun suyunu sıkıp kapağını kapatın. Su kaynayınca enginarları ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Biberleri doğrayın, yeşil soğanı dilimleyin, peyniri küp şeklinde kesin. Hazırladığınız bu malzemeleri …

Devamını oku »