Ana Sayfa » Etiket arşivi: iftar menüsü (sayfa 4)

Etiket arşivi: iftar menüsü

Etli Güveç

Etli Güveç İçin Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ  (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …

Devamını oku »

İstanbul’un En Leziz İftar Durakları Zomato’da

22 ülkede, 1 milyondan fazla restoranın gerçek menü bilgilerine sahip olan Zomato, İstanbul’daki 254 restoranın iftar menülerini ve programlarını bir araya getiriyor. Kişilere belirledikleri harita üzerinde ve seçtikleri bütçe aralığında yeme-içme mekânlarını listeleyen Zomato, ramazan boyunca da kullanıcılarının yeme-içme tercihlerine ışık tutuyor. Toplam 254 restoranın iftar menülerinin yer aldığı ayrı bir filtreleme seçeneği hazırlayan Zomato, milyonlarca kullanıcısının iftar programlarını şekillendiriyor. …

Devamını oku »

Anne Çorbası: Tavuk Suyuna Çorba

Tavuk Suyuna Çorba İçin Malzemeler: 1 kilo tavuk eti veya bütün tavuk Birkaç dal kereviz sapı 1-2 adet havuç 1 adet soğan Su Hazırlanışı: Tavuk etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip birkaç saat bekletin. Suda bekletmiş olduğunuz tavuk etlerini suyun içinden alın. Süzüp suyunu döktükten sonra tekrar tencereye alın. Soğanın kabuğunu soyup boyuna ikiye kesin. Havuçların kabuğunu …

Devamını oku »

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç İçin Malzemeler • 500 gram tavuk eti (tercihen kalça şiş tarafı) • 3 adet büyük boy patates • 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik • 1 su bardağı su • Tuz Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç Tarifi; Patateslerin kabuğunu soyup cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın. Tavuk etini de ceviz büyüklüğünde doğrayıp kurutulmuş kekik ile harmanlayın. Emsan Kamelya Efes Tencereyi …

Devamını oku »

Kremalı Büzme Börek

Kremalı Büzme Börek İçin Malzemeler: 4 adet yufka 4 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket krema (200 ml) 1 paket kabartma tozu Peynirli harç malzemesi: 250 gram tatlı lor peyniri 100 gram ekşi lor peyniri 100 gram ufalanmış beyaz peynir 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (1 Tepsi için)  Hazırlanışı: Yumurtayı, yoğurdu ve sıvı …

Devamını oku »

Ispanaklı Gül Börek

Ispanaklı Gül Börek İçin Malzemeler: Börek hamuru için: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için) Harcı için: 1 kilo ıspanak 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı …

Devamını oku »

Şekerpare Tatlısı  

Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram margarin 20 gram tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4-4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şurubu için: 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıcak su 2 su bardağı soğuk su Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı (6 Kişilik) Hazırlanışı: Oda …

Devamını oku »

Geleneksel Ramazan Lezzetleri Günaydın’da

Yıllardır süregelen uzmanlığı ile etseverlerin ilk tercihi olan Günaydın, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Nesilden nesile aktarılan, Anadolu’nun kültürel mirası geleneksel lezzetler, bu Ramazan’da Günaydın Kebap Restoranları ve Köfte&Döner Şubeleri eşsiz sunumu ile iftar sofralarını renklendiriyor. Antep peyniri, pastırma, hurma, zeytin, petek bal, kaymak gibi iştah açıcı iftariyeliklerle başlayan menü birbirinden lezzetli çorbalar ile devam ediyor. Haşlama …

Devamını oku »

Lezzetli Ve Görkemli İftar Sofraları Divan’da

Divan Otelleri ve Restoranları, Ramazan Ayı’na özel lezzetli ve görkemli iftar sofraları hazırlıyor. Divan Şefleri tarafından hazırlanan geleneksel ve modern tatlar, şık sunumlarıyla hem gözlere hem damaklara hitap ediyor.    Taksim’in simgesi Divan İstanbul’da Ramazan ayı boyunca, fasıl ekibi eşliğinde açık büfede iftar lezzetleri sunuluyor. Ayrıca, Divan Pub’ın terasında döner, ızgara ve gözleme köşeleri de yer alıyor. Şehrin buluşma noktası …

Devamını oku »

Sofra London’dan Ramazan Ayına Özel Lezzetler

Sofra London, Ramazan ayı boyunca misafirlerini iki farklı iftar menüsü ile karşılıyor.  Londra’da Türk kültürünü ve mutfağını dünyaya tanıtan, Michelin Guide tarafından tavsiye edilen dünyanın ilk ve tek Türk restoranı Sofra London, Ramazan ayı süresince Modern Türk mutfağından çok özel tatların özenle bir araya getirildiği iftar menülerini misafirleri ile buluşturuyor. Sofra London, Ramazan ayı boyunca misafirlerine iki farklı iftar menüsü sunuyor: …

Devamını oku »